Borilni športi

Álvarez je končno zaustavljen, Bivol z odlično predstavo do 20. zmage v karieri

Las Vegas, 08. 05. 2022 10.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po osmih zaporednih zmagah in šestnajstih dvobojih, v katerih ni bil premagan, se je le našel boksar, ki je vzel mero Mehičanu Canelu Álvarezu. Neporaženi boksar WBA, (super)prvak poltežke kategorije Dmitrij Bivol, je z odlično predstavo prišel do 20. zmage v karieri ob prav toliko nastopih v profesionalni karieri.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Mehiški boksarski zvezdnik Saúl Álvarez z vzdevkom Canelo (cimet) se je pred nekaj meseci v Las Vegasu vpisal v boksarsko zgodovino, potem ko je premagal Američana Caleba Planta in postal prvi nesporni prvak supersrednje težnostne boksarske kategorije v štirih verzijah. Mehičan je Plantu v 11. rundi zadal nokavt in tako v manj kot enem letu združil naslove svetovnega prvaka po vseh štirih najpomembnejših verzijah, WBA, WBC, WBO in IBF. V obdobju štirih pasov, po letu 1988, je Álvarez postal prvi Mehičan in prvi boksar v svoji kategoriji, skupno pa šesti, ki se lahko pohvali s tem uspehom. Mehičan je pasova po verzijah WBA in WBC osvojil z zmago nad Britancem Callumom Smithom decembra 2020. Februarja ju je potem obranil z zmago nad Turkom Avnijem Yildirimom, pred šestimi meseci pa je za pas po verziji WBO premagal še Britanca Billyja Joeja Saundersa.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V  T-Mobile Areni v Las Vegasu pa se je le našel nasprotnik, ki se Mehičana ni ustrašil in se mu je še kako postavil po robu. Dmitrij Bivol je Saúla Álvareza premagal z enotno sodniško odločitvijo, vsi trije sodniki so dvoboj točkovali s 115-113 v korist 31-letnega Rusa. Álvarez je dvoboj pričakal kot prvorangirani na lestvici "P4P, Rus pa je zasedal 17. mesto. Že od samega začetka je Bivol s pridom koristil dvanajst centimetrov prednosti v višini. Ruski boksar je prevladoval večino borbe, prav velika premoč v višini pa se je izkazala za odločilno v dvoboju, saj ga 31-letni Mehičan pravzaprav ni niti enkrat resneje ogrozil. Na koncu je Bivol "podpisal" še dvajseto zmago v karieri, devetič zapored je uspešno ubranil titulo WBA v poltežki kategoriji. Takoj po izgubljenem dvoboju je vidno razočarani in tudi presenečeni Mehičan hitel pripovedovati, da bo izkoristil klavzulo, ki mu omogoča takojšno revanšo, toda Álvarez bi se septembra – vsaj po prvotnem načrtu – moral boriti s Kazahstancem Genadijem Golovkinom, tako da je glede "povratne" borbe Álvarez – Bivol še vse odprto. Mehičan ima po porazu v Las Vegasu zdaj na svojem "računu" 57 zmag (39 z nokavtom), dva poraza in dva neodločena izida.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.