Borilni športi

Se bo Joshua res moral dokazati še na drugi strani Atlantika?

Manchester, 09. 03. 2018 11.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Zadnji dan marca bo odločil o vladarju težke kategorije, saj se bosta v ringu pomerila prvak po verziji WBO, Novozelandec Joseph Parker in britanski boksarski šampion Anthony Joshua. Prav slednji pa se bo po besedah boksarskega promotorja Eddieja Hearna ka kmalu po nove izzive podal tudi čez lužo. Zgodovinski prvi obračun dveh prvakov težke kategorije boste lahko spremljali skupaj z nami, 31. marca na VOYO.

Skoraj leto dni po nepozabnem obračunu, ko sta se v ringu za naslov prvaka v težki kategoriji po verzijah IBF, WBA in IBO pomerila Vladimir Kličko in Anthony Joshua bodo ljubitelji borilnih veščin lahko uživali v novi boksarski poslastici, britanskemu boksarskemu šampionu se bo namreč v ringu zoperstavil Novozelandec Joseph Parker.

Carlos Takam je oktobra v 10. rundi po tehničnem nokavtu le moral priznati premoč 28-letnemu Britancu.
Carlos Takam je oktobra v 10. rundi po tehničnem nokavtu le moral priznati premoč 28-letnemu Britancu. FOTO: AP
V ring se vrača tudi legendarni filipinski boksar Manny Pacquiao, ki se želi vrniti na boksarski vrh. Devetintridesetletni Filipinec naj bi se junija pomeril z Argentincem Lucasom Matthyssejem.
V primeru zmage bi se Britanec rad proslavil tudi v Ameriki, boksarski promotor Eddie Hearn je zatrdil da bo Joshua namreč v prihajajočih mesecih svoje moči meril tudi na drugi strani oceana. Prepričan je, da sicer boksarski šampion tovrstnega izziva ne potrebuje, vendar pa je le ta nujen, v koliko se želi uveljaviti kot globalni boksarski zvezdnik.

"Kot svetovni prvak težke kategorije, zvezdnik boksarskega sveta bi se tudi Joshua moral pomeriti tu, v Ameriki, vsaj v neki fazi svoje kariere," je povedal Hearn in ob tem dodal: "Sam sicer ne razumem mita, ki govori, da bi v boksu moral zlomiti tudi Američana. Poglejte le, kaj nam je uspelo na Otoku, spektakle, ki jih prirejamo. Joshua je zelo zadovoljen, da lahko boksa v Veliki Britaniji." Kljub veliki pozornosti svetovne javnosti, pa bi bilo za boksarjev razvoj dobro, da se preizkusi tudi na drugi strani Atlantika, vsaj tako je prepričan promotor.

Prenos obračuna med Joshuo in Parkerjem si lahko 31. marca ob 20.00 v živo ogledate tudi na VOYO.
Prenos obračuna med Joshuo in Parkerjem si lahko 31. marca ob 20.00 v živo ogledate tudi na VOYO. FOTO: AP

"Mislim, da je so borbe izven meja Evrope del naravnega razvoja. Tudi sam si želi prodreti čez meje, tako bi se pomeril z nasprotniki širom po svetu. Najsi bo to Afrika, Amerika, ali pa Bližnji ter Daljni vzhod. Vendar pa je trenutno s svojo potjo povsem zadovoljen," je novinarju Sky Sporta zagotovil Hearn in ob tem poudaril, da v roku enega leta pričakuje prvi dvoboj Joshue na ameriški celini.

Tam nanj že nestrpno čakata Deontay Wilder in Jarrell Miller, imeni, ki se pojavljata kot najverjetnejša nasprotnika britanskega boksarskega šampiona.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.