Borilni športi

Se je Hearn prenaglil? Warren nezadovoljen: Dogovor je bil drugačen

New York, 18. 03. 2021 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V taboru aktualnega svetovnega boksarskega prvaka težke kategorije po različici WBC Tysona Furyja negodujejo zaradi nedavnega intervjuja uglednega promotorja Eddieja Hearna, v katerem je med drugim potrdil vse glasnejše govorice o dvoboju med britanskima šampionoma Anthonyjem Joshuo in omenjenim Furyjem.

Predstavniki obeh borcev si vsak po svoje tolmačijo intervju znanega boksarskega promotorja Eddieja Hearna za sloviti ameriški ESPN, v katerem nedvoumno poudari, da so do uradne potrditve dvoboja med Anthonyjem Joshuo in Tysonom Furyjem ostale le še formalnosti.

Razlog za slabo voljo predvsem v taboru svetovnega prvaka težke kategorije po različici WBC Furyja se skriva v domnevnem dogovoru, po katerem naj bi z obeh strani istočasno prispeli usklajeni sporočili za javnost o težko pričakovanem dvoboju ali celo dveh dvobojih med britanskima boksarskima šampionoma. "Nismo zadovoljni, saj je informacija že ugledala luč sveta. Tega se ne da popraviti za nazaj, toda ostaja še veliko dela, da se omenjeni dogovor med taboroma sklene. Ni skrivnost, da si vsi želimo doseči dogovor o borbi ali dveh," je v pogovoru za talkSPORT poudaril promotor samooklicanega 'Kralja ciganov' Frank Warren.

Bomo kmalu vendarle priča težko pričakovanemu obračunu za naslov absolutnega boksarskega prvaka v težki kategoriji med Anthonyjem Joshuo in Tysonom Furyjem?
Bomo kmalu vendarle priča težko pričakovanemu obračunu za naslov absolutnega boksarskega prvaka v težki kategoriji med Anthonyjem Joshuo in Tysonom Furyjem? FOTO: 24ur.com

Spomnimo, da datum in mesto dogodka še nista znana. Nam je pa zato že znan odziv Hearna na Warrenove besede, ki ga je predstavil za iFL TV. "Najprej moram poudariti, da je bil to klasičen intervju in ne napoved borbe. To je zelo velika razlika," je najprej dejal Eddie Hearn in nadaljeval: 

"Načrtno nismo želeli storiti kakšnega koraka preveč, saj bi s tem lahko povzročili precej več škode. Toda kljub temu sem vsem želel predstaviti trenutno stanje. Da se razumemo, govoril sem s predstavniki Tysona Furyja in bili so zadovoljni, da obvestimo javnost o podpisu pogodbe za dvoboj(e). Kajti to je resnično odlična novica. Res pa je tudi, da še ni nič uradnega ... Ne drži, da sem 'tvital' oziroma podal izjavo o tem, da dvoboj zagotovo bo. Novinar mi je postavil vprašanje, ali je res, da smo podpisali pogodbo s Furyjevim taborom, na kar sem odgovoril pritrdilno. A dlje od tega nisem šel, saj se zadevam, da je naslednji korak dogovor o datumu in lokaciji samega obračuna. Menim, da bi morali biti vsi vpleteni zelo zadovoljni s tem, kako stvari potekajo v zakulisju."

Zagotovo zanimiva 'predigra' za nekaj, kar nas morda čaka že v bližnji prihodnosti. Si predstavljate, ljubiteljice in ljubitelji boksarskega športa, da bi lahko v istem koledarskem letu doživeli kar dva obračuna med Joshuo in Furyjem za naslov absolutnega svetovnega prvaka v težki kategoriji?

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Suma
19. 03. 2021 10.02
Fury ne upa, sami izgovori. Josh ga bo nalomu cist na fertik.
thedutchman
18. 03. 2021 10.56
+1
nej prvo en dvoboj spelejo pol pa nej o drugem razmisljajo