Borilni športi

Joshua in Fury? 'To lahko postane največja borba v zgodovini športa'

London, 25. 02. 2020 10.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Potem ko je Tyson Fury opravil z Američanom Deontayjem Wilderjem, si je na svojem 'jedilniku' zaželel še Anthonyja Joshue. Borba z rojakom naj bi bila le še vprašanje časa, saj interes vlada na obeh straneh. Novico o novem boksarskem spektaklu so pograbili tudi na Otoku, kjer gojijo velike upe za največji športni dogodek po daljnem letu 1966.

Takrat so namreč angleški nogometaši na domačem svetovnem prvenstvu slavili naslov prvaka. Obračun med Tysonom Furyjem in Anthonyjem Joshuo za naslov absolutnega prvaka težke kategorije bi tako po dolgem sušnem obdobju, spet poskrbel za športno mrzlico na Otoku. 

Fury je v sedmi rundi s tehničnim nokavtom porazil Deontayja Wilderja.
Fury je v sedmi rundi s tehničnim nokavtom porazil Deontayja Wilderja. FOTO: AP

V Furyjevem štabu so že izrazili veliko naklonjenost borbi z Joshuo, Frank Warren, enega od dveh glavnih promotorjev "Gipsy Kinga" je namreč prepričan, da bi se spektakel brez primere moral zgoditi.

Svoj lonček pa je pred nedavnim pristavil tudi Eddie Hearn, promotor šampiona težke kategorije po verzijah IBF, WBA in WBO. 

"V veliko čast bi mi bilo promovirati obračun med Furyjem in Joshuo na britanskih tleh. Po zdravi kmečki pameti bi se morala srečati v domovini," je dejal Hearn, prepričan, da bi za to priložnost moral izbrati prav posebno mesto. Če bi se torej njegove sanje uresničile, bi lahko novo boksarsko poslastico spremljali že poleti, če pa bi se načrti zaradi revanše z Deontayjem Wilderjem zamaknili, bi bila borba na sporedu kasneje v 2020. 

Joshua se je vrnil na šampionski vrh po revanši z Andyjem Ruizom.
Joshua se je vrnil na šampionski vrh po revanši z Andyjem Ruizom. FOTO: AP

"Imamo dve ekipi in vse možnosti za dogovor so trenutno v zraku. Pomislite, Fury je svoje zadnje štiri borbe odboksal na ameriških tleh. Obstaja dober razlog za to, v Ameriki je gostota denarja precej večja kot na Otoku," je v pogovoru za Sky Sports dejal Hearn in nadaljeval: "Joshua je boksal v tujini le na zadnjih dveh borbah. Prvo na Madison Square Gardnu, drugo v Savdski Arabiji. Sedaj bi se rad vrnil domov." 

"To ne bo le največja borba v britanski zgodovini boksa"

V prvi borbi na tujih tleh je Joshua izgubil vse šampionske pasove, v drugi pa se je v velikem slogu vrnil nazaj na vrh. Za boksarsko poslastico med Furyjem in Joshuo ne bo manjkalo zanimanja, Hearn pa pričakuje ponudbe z vsega sveta.

"Prepričan sem, da bomo dobili ponudbe z vsega sveta. Ne bom lagal, da jih bomo ignorirali. Zagotavljam pa vam, da če bi povprašali Anthonyja in Tysona, kje bi se želela boriti, bi vam soglasno odgovorila, da doma," je zagotovil Hearn in zaključil: "Vsi pa se dobro zavedamo, da to ne bo le največja borba v britanski zgodovini boksa, temveč lahko postane največja borba v zgodovini športa. Morda celo eden največjih športnih dogodkov na globalni ravni." 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (14)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kurbln
25. 02. 2020 16.38
-1
a_e_96
25. 02. 2020 16.02
+14
Ko tale Hearn odpre usta me ravno zmrazi... dragi clovek, najvecja borba se ne zgodi zaradi denarja ampak zaradi predstave!! Borca sta dala vec kot vse od sebe. Ce bi borba trajala zgolj rundo več bi lahko bilo usodno za oba. Borila sta se pri cca 49°C, Ali je izgubil 2,3kg med borbo zaradi napora in dehidracije. Kot je sam rekel se nikoli ni prisel tako blizu smrti. Borbo je ze takrat spremljalo vec kot milijarda ljudi po vsem svetu, kar dvomim da bo pa tokrat tudi, pa ceprav nas je od takrat skoraj 4 milijarde vec. In ko mi kdo primerja razne Fury-e, Wilder-je in Joshue z Ali-jem, Frazier-jem in Foremanom, dobim kurjo polt. Sicer danasnji trije so izjemni, vsak na svoj nacin, vendar v primerjavi z njimi so "klovni", ki se borijo zgolj in samo za denar.
sonofabitch
25. 02. 2020 15.38
+16
Če pogledaš kako je Fury vstal po tistem teškem udarcu in nock down-u Wilderja v prvi borbi kot, da ni bilo nič. Se človek zamisli kako ga bo kdo ustavil.
CURVANORD Zanetti
26. 02. 2020 19.30
+1
CityApp Cmart Cities
25. 02. 2020 14.20
+30
Absolutno naj bo borba na Britanskih tleh, glede na to, da se borita dva Britanca. Naj se enkrat za spremembo Američani zbujajo ponoči. Pa borba naj bo takoj, brez vmesnih tretjerazrednih borb. To zavlačevanje je slabo za cel boks. Naj se končno najboljši pomerijo med sabo. Komaj čakam na poslastico.
Shisui
25. 02. 2020 15.49
+7
Se strinjam, ampak moraš vedeti da Evropejci ne damo skoraj nič za pay-per-view, Američani so pa čisto vsekani na to. Obrnili se bodo pa proti denarju, to je jasno.
murkecc
25. 02. 2020 16.47
+3
Dvomim, da bo borba dopoldne, da bi se mogli Američani zbujat ponoči.
CityApp Cmart Cities
25. 02. 2020 17.27
+2
Ravno sem bral, da je Eddie Hearn izjavil, da je v US gostota denarja večja :) Vseeno pa ne podcenjevat UK. Razprodan Wembley, kjer je najcenejša karta 200 EUR, vseeno prinese veliko denarja. Ta hotel v Las Vegasu se po kapaciteti niti približno ne more primerjat s stadionom. Bogatašev v Londonu pa tudi ne manjka, da pokupijo VIP karte. Ponos pa vseeno nekaj šteje.
bikoborec69
25. 02. 2020 14.01
+19
Po videnem Joshua nima nekih možnosti, a je vse mogoče.
DolberP20
25. 02. 2020 13.54
+25
Največja borba vseh časov? Zgleda pozabljajo na dvoboje kot so bili Ali-Foreman, Ali-Frazier trilogija, Tyson-Holyfield... zagotovo ena izmed večjih borb v zadnjih 20 letih, ampak kakorkoli obrnemo je bil boks v 80-90-ih letih prejšnjega stoletja veliko bolj kakovosten in konkurenčen. V zadnjih 20 letih noben ni konkuriral resno Kličku do prihoda Furya in Joshue. Wilder je 40 KO dobil proti manj razrednim, ne visoko rangiranim boksarjem, tudi Fury je roko na srce odboksal resen dvoboj samo z Kličkom in Joshuo in mogoče Chisoro, vse ostalo so bili še sami zelenci v boksu željni dokazovanja in morebitnega šokiranja kot smo videli pri Ruizu.
Deo30
25. 02. 2020 14.29
+2
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
ehjaehja
25. 02. 2020 13.50
+20
po temu kar smo videli si je težko zamisliti da lahko Fury izgubi proti bilo kateremu boksarju.
Sentis
25. 02. 2020 13.36
+21
Ne verjamem da je Joshua sposoben premagati Furya.
CityApp Cmart Cities
25. 02. 2020 15.22
+6
Res bo težka. Ampak kot pred vsako borbo govorijo style makes the fight. S Kličko stilom, isto kot je je boril v drugi borbi z Ruizom, bi lahko pariral. Fury kilaže ne bo spuščal, Joshua pa tudi ima večjo kilažo kot Wilder, tako da bo tudi Fury moral malo spremeniti taktiko. Joshua udari in se umakne korak nazaj, borbi na blizu pa se izogne. Po točkah ga lahko premaga.