Borilni športi

Ne ustavi jih niti koronavirus: 'Borba med Habibom in Tonyjem bo!'

New York, 17. 03. 2020 12.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Čeprav se športni svet ustavlja, se šef UFC Dana White na vse pretege trudi, da temu ne bi bilo tako tudi v borilnem športu. Težko pričakovana aprilska poslastica med Habibom Nurmagomedovom in Tonyjem Fergusonom tako ni pod vprašajem, zagotavlja White.

Šef UFC Dana White ne namerava kar tako odpovedati težko pričakovane borbe za naslov prvaka lahke kategorije med Tonyjem Fergusonom (25-3 MMA, 15-1 UFC) in Habibom Nurmagomedovom (28-0 MMA, 12-0 UFC). Čeprav bodo zavoljo širjenja virusa prestavljene številne marčevske in aprilske borbe, pa pri UFC zagotavljajo, da glavnega aprilskega dogodka ne nameravajo odpovedati. 

Dana White je prepričan: "Borba ne bo prestavljena!"
Dana White je prepričan: "Borba ne bo prestavljena!" FOTO: AP

"Prestavili bomo naslednje tri dogodke, medtem ko borba med Fergusonom in Nurmagomedovom, ki je na sporedu 18 aprila, bo," je v izjavi za ESPN oznanil White in dodal: "Tega ne nameravamo odpovedati!" 

Brez gledalcev in izven Amerike 

Zato pa bo prišlo do spremembe pri lokaciji. Borba naj bi sicer po prvotnem načrtu potekala v newyorškem Barclays Centru, zaradi izbruha in širjenja koronavirusa pa so dogodek iz New Yorka že umaknili. White je ob tem poudaril, da bo potrebno novo lokacijo prilagoditi trenutnim razmeram in da bodo pri organizaciji upoštevali vsa navodila vladnih organov. Številni so prepričani, da tako borba ne bo potekala v Ameriki, temveč nekje onkraj njenih meja. Težava bi se lahko pojavila tudi pri številčnosti občinstva, zato je velika verjetnost, da gledalcev v dvorani ne bo. 

"Sledili bomo navodilom, ki velevajo, da v sobi ne sme biti več kot deset ljudi. Upamo, da se razmere do aprila umirijo. Borba ne bo prestavljena, četudi to pomeni, da ne bo gledalcev. Verjetno se bomo preselili izven Amerike, a naj bo jasno, borba bo," zagotavlja White. 

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

poper00
17. 03. 2020 14.33
+0
Bosta pač imela zaščitne maske.
bogdajmir
17. 03. 2020 13.51
+3
Kebab bo spet grabil, da bomo gledali rokoborbo namesto borilnega sporta, zeh
jugatneme
17. 03. 2020 13.45
+2
??? vse je mogoče...
Lessihinav?ek
17. 03. 2020 13.28
+6
neverjamem da bo,tam ni še frka taka
orcus
17. 03. 2020 13.28
+11
To pa res lahko naredijo! Saj ostali poklici tudi delajo. Ce se bosta v prazni dvorani fightala je vse ok