Borilni športi

Šef UFC-ja: Ne, Conor ne odhaja v pokoj. Želi le pogovor z mano

Las Vegas, 03. 04. 2019 12.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Dana White je prepričan, da se napoved upokojitve Conorja McGregorja ne bo uresničila. Šef UFC-ja trdi, da bo njegov marketinško najbolj zanimiv "proizvod" nadaljeval z borbami, seveda če mu bodo ponudilo nekaj, kar ga bo zadovoljilo. Gre seveda za vprašanja finančne narave. Spomnimo, irski zvezdnik mešanih borilnih veščin MMA je ljubiteljem tega športa kar prek Twitterja sporočil, da se poslavlja ...

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Dana White
Dana White FOTO: AP
Predsednik UFC-ja Dana White je bil gost oddaje "Game On! Vegas" in z voditeljem sta prečesala kar nekaj zanimivih tem.
Po porazu proti Mayweatherju, ki je slavil s tehničnim nokavtom po desetih rundah, je McGregor izgubil naslov prvaka v lahki kategoriji UFC zaradi nedejavnosti, v zadnjih letih je imel le en dvoboj, oktobra lani, ki pa ga je izgubil.

Tista glavna je bila seveda vezana na Conorja McGregorja, ki je pred dnevi napovedal svojo upokojitev. White je prepričan, da je (bo) napoved kratkega daha, in da se bo 30-letni Irec vrnil v oktagon. "Ne, on pravzaprav ni v pokoju. Obstajajo stvari in teme, ki njih morava s Conorjem doreči. Potem bo vse v redu. Prepričan sem v to," je povedal Dana White. "Pravzaprav se želi le dobiti z mano in na štiri oči doreči zadeve. Mislim, da se bo sestanek zgodil v nekaj tednih. Prepričan sem, da bomo našli rešitev. Poglejte, sumim, da smo še komu ponudili več spoštovanja in ugodnosti, kot njemu. Poleg tega, zaslužil je ogromno denarja. Seveda, tudi z našo pomočjo," je bil brez dlake na jeziku šef UFC-ja. 

Habib Nurmagomedov in Conor McGregor
Habib Nurmagomedov in Conor McGregor FOTO: AP

Težava na relaciji White - McGregor se je začela v trenutku, ko je Ircu zavrnjena zahteva po delnem lastništvu v promociji. "UFC je glede tega neomajen. Nekatere stvari enostavno ne more doseči. Glede določenih stvari ne bo popuščanja." Tudi Dana White McGregorju ne more obljubiti vsega, je pa prepričan, "da se bomo nekje, sredi poti, le našli in dogovorili v dobro vseh strani". White sicer trdi, da je McGregor trd pogajalec, a se bo kmalu zavedal, da vsega pa le ne more doseči. "Kratek stik je nastal ob njegovi zahtevi, da dobi lastništvo nad promocijo. Conor je zelo pomemben člen našega športa in blagovne znamke. Pričakujem zahtevna pogajanja, toda verjamem, da bomo imeli močne adute v rokavu in ga bomo uspeli prepričati. Gotovo je še kakšna stvar, kjer se vidi v prihodnje," je zaključil Dana White. 

Spomnimo, irski zvezdnik mešanih borilnih veščin MMA je ljubiteljem tega športa kar prek Twitterja pred dnevi sporočil, da se poslavlja. McGregorjeva novica o upokojitvi je prišla v javnost le nekaj ur za tem, ko je predsednik zveze UFC v javnosti sporočil, da se Irec julija še ne bo vrnil v šport, ker je v sporu z zvezo, ker je ta izbrala drugega borca kot številko 1. Nadaljevanje zgodbe prav gotovo sledi ...

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (15)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Petarda10
03. 04. 2019 17.03
+0
conor je ikona ufcja
KungFuPanda
03. 04. 2019 17.14
+6
Nikakor ne. To lahko govorijo samo novinci v tem športu. Jaz spremljam in treniram borilne veščine od 2002 in mi ta pajac še na misel ne pride.
KungFuPanda
03. 04. 2019 17.17
+10
Ne rečem, da ni dober v stand up borbi, na parterju se pa sploh ni izkazal. Zdaj se vidijo njegove slabosti, ko se borci več ne bodo pustili sprovocirati. Ker do sedaj je on mentalno s provokacijami zmagoval borbo že pred vstopom v oktagon.
WestCoast
03. 04. 2019 17.42
+1
A samo od leta 2002?? Hahahaa jaz pa od leta 1996. In vsi ki imajo kaj v glavi vejo da je Conor spravil do precej vecjega gledanja UFC.
Petarda10
03. 04. 2019 17.50
+1
KungFuPanda
04. 04. 2019 07.01
+8
Jaz sem začel gledati, ko sem se začel sam ukvarjati z borilnimi veščinami. In verjemi, pogledal sem tudi vse fajte za nazaj, od UFC1 dalje. Kar je pajac naredil za UFC ne zanikam, vseeno pa on predstavlja tisto, kar je narobe. Kvaliteto borca ne predstavlja njegov gobec, ampak znanje in spoštovanje. Kar se zdaj dogaja je, da niti ni več važna kvaliteta borca, ampak to, koliko denarja prinese. Tak bo potem dobil prej možnost za borbo za prvaka. Prav tako mislim, da je na svoji poti preskočil nekaj borcev, proti katerim bi se moral dokazati. Eden izmed teh je fergusson, prav tako mislim, da si Holloway zasluži rematch, prav tako RDA. Namesto tega je izgubil proti Diazu, ki je zadetek, pa še to sta bila money fighta. McGregor je teater. Na parterju nima pojma. Parter pa je ena izmed ključnih prvin mma borbe.
KungFuPanda
05. 04. 2019 16.33
+1
Danilo Lovrich, pa čeprav spremljaš UFC od leta 96 ti očitno nekaj ni jasno: McGregorja je naredil UFC za svojo promocijo. Ko so Whitea na nekem intervjuju vprašali, kaj bo, če se Connor ne bo več boril v UFC je rekel da bodo morali najti novo superzvezdo. To ti pove vse. Oni rabijo enega takega kontroverznega pajaca, da ga ali obožuješ, ali sovražiš. In v vsakem primeru gledaš borbo, ali želiš, da zmaga, ali da izgubi. Tako so lansirali Rhondo, tako Connorja. Ker DJ recimo je vrhunski borec, pa so ga oddali v ONE, ker je preveč zmagoval in ljudem ni bil zanimiv. Raje imajo gobcače ki privlečejo denar. Zato Connor ni ikona UFC, ampak nekdo, ki ga je UFC kreiral za potrebe večjega dobička. Ker novi lastniki želijo več denarja. Zato taki cirkusi okoli vsakega fajta. Jaz raje gledam tehnično dobre fajte, ne glede na vrsto borbe: jiu jitsu, wrestling ali stand-up. Money fighti pa me ne zanimajo toliko.
Deo30
12. 04. 2019 09.16
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
DuhSaSjekirom
03. 04. 2019 15.26
+9
Salamandros
03. 04. 2019 15.21
+6
Čisto precenjen športnik...
WestCoast
03. 04. 2019 17.43
-6
Sputnik
03. 04. 2019 13.54
+7
konor rabi pogovor s psihologom z whiteom
Sputnik
03. 04. 2019 14.49
+6
popravek. rabi pogovor s psihologom NE z whiteom