Borilni športi

Shieldsova po zmagi nad Habazinovo: Zdaj se lahko vrne na Hrvaško

Atlantic City, 11. 01. 2020 09.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Claressa Shields ostaja nepremagana boksarska kraljica, ki je v dvoboju z nadarjeno Hrvatico Ivano Habazin potrdila premoč in si po soglasni sodniški odločitvi okoli pasu nadela šampionska pasova supervelterske kategorije po različicah WBC in WBO. Sijajna Američanka je po zgolj desetih profesionalnih borbah in z osvojitvijo naslova svetovne prvakinje še v tretji težavnostni kategoriji že spisala zgodovino te plemenite borilne veščine.

Še neporažena 24-letna boksarka iz Flinta je po zasluženi zmagi nad Ivano Habazin v Atlantic Cityju priznala, da se ni vse izšlo po prvotnem načrtu, a je kljub temu zadovoljna z napredkom svojega boksanja.

"Želela sem jo (Ivano Habazin, op. p.) nokavtirati, a mi ni uspelo. Moja zmaga je povsem zaslužena, saj nasprotnica ni imela resničnih možnosti, da bi ogrozila moj uspeh. Za ta dvoboj sem se s svojo ekipo pripravljala več mesecev, vedela sem, od kod preti največja nevarnost, toda bila sem odlično pripravljena na vsako njeno potezo. Vesela sem te zmage in potrditve, da sem najboljša boksarka vseh časov," je po 10. profesionalni zmagi v karieri dejala zadovoljna Claressa Shields, ki ni pozabila na dogajanje dan pred borbo na uradnem tehtanju, ko jo je Habazinova skušala zbosti s sladoledom.

Claressa Shields je po soglasni sodniški odločitvi premagala borbeno hrvaško predstavnico Ivano Habazin.
Claressa Shields je po soglasni sodniški odločitvi premagala borbeno hrvaško predstavnico Ivano Habazin. FOTO: AP

Ni si zaželela njenega (Ivaninega) sladoleda
"Ne, Ivana, ne želim tvojega sladoleda. Zdaj se lahko vrneš na Hrvaško s tem tvojim sladoledom. Ne preostane ti nič drugega, kot da poskušaš nekaj osvojiti v drugem tekmovanju. Zate sem nepremagljiva kraljica boksa," je Shieldsova v svojem slogu sporočila poraženi hrvaški predstavnici, ki je kljub nekaterim težkim besedam, ki sta si jih tokratni tekmici izmenjali v zadnjih dneh pred dvobojem, iskreno čestitala Američanki za zasluženo zmago.

"Bila je boljša, zato je zasluženo zmagala. Vsa čast za udarec v jetra, a sem vseeno ostala na nogah. Jasno je, da sem zelo razočarana, ampak to ni bil moj večer. Izdelali smo dober načrt za zmago, ki pa se ni uresničil. Bila je težka borba, toda prepričana sem, da se bom kmalu vrnila še močnejša," je dejala razočarana Ivana Habazin.

   

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

?elebajzer
11. 01. 2020 14.06
-2
sej Hrjevati niso bili nikoli boksarji...sploh pa ne babe... pejt raj za čistilko bo več napretka
Žac
11. 01. 2020 15.29
+8
Misliš? Otrok si še. Pogugli malo. Mate Parlov ti nič ne pomeni? Saj si še bil v pampersu. Pa še kateri bi se našel. V kratkem nazaj.
Jelenka2
11. 01. 2020 13.45
+8
Nazaj čez kolpo domov
Žac
11. 01. 2020 15.52
-6
Čez Kolpo? Če ti veš kje je Atlantic Cityju sem jaz kolo. Ti pomagam,ni v Sloveniji,glede da samo poznaš Kolpo. Slovenska omejenost. In v naj boljšemi časi kdaj vam je obratovala ona njiva od Brnika nista mogli do njega prileteti. Pameten-na pa si,kot pomije.
zaraella
11. 01. 2020 12.17
-11
toliko ste zag...eni , Adelboden pa niti besede, mogoče jutri