Borilni športi

Slovenija bogatejša za štiri svetovne prvake

Treviso, 23. 10. 2021 18.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, Ž.K.
Komentarji
1

V italijanskem Jesolu Lidu pri Trevisu je te dni v okviru najmočnejše kikboks organizacije Wako potekalo svetovno prvenstvo, s katerega se Slovenci vračajo z lepo bero medalj, osvojili so jih kar 15. Poleg štirih srebrnih in sedmih bronastih medalj, se bodo štirje slovenski borci v domovino vrnili z zlato medaljo in prestižnim nazivom svetovni prvak.

Novopečeni svetovni prvaki v kikboksuorganizacije Wako so postali Tilen Zajc, Staša Lipnik, Urša Terdin in Timotej Zavec. Izlačan Zajc je naslovu svetovnega prvaka v disciplini point-fighting v kategoriji do 74 kilogramov iz leta 2017 dodal še naslov svetovnega prvaka (v isti disciplini) do 79 kilogramov. V finalu je z rezultatom 12:9 premagal Nemca Gabriela Petersa Sandra.

Tilen Zajc in njegov trener Srečko Rozman
Tilen Zajc in njegov trener Srečko Rozman FOTO: Osebni arhiv Tilna Zajca

Srebrne medalje so osvojili Larisa Žagar Slemenšek, Blaž Potočnik, Mark Antonij Perkovič in Borut Sobota, bronaste medalje pa Tina Baloh, Sven Hojs, Dean Vukanćić, Luka Krel, Žiga Pečnik, Admir Sinanbegović in Erik Zorn je sporočila slovenska zveza za kikboks.

Na svetovnem prvenstvu je nastopilo več kot 1500 tekmovalcev iz 68 držav, iz Slovenije je prišlo 30 tekmovalcev, ki so se borili v petih disciplinah.

Slovenska kikboks reprezentanca na SP 2021
Slovenska kikboks reprezentanca na SP 2021 FOTO: KICKBOXING ZVEZA SLOVENIJE

Svetovno združenje organizacij za kikboks (Wako) je julija na zasedanju v Tokiu postalo polnopravni član Mednarodnega olimpijskega komiteja. Pred tem je bilo od leta 2018 začasni član olimpijskega gibanja.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kitzbill
23. 10. 2021 18.52
-2
kaj pa tisti evropski prvak, ki je na exstatlonu, njega ni zamikala ta udeležba