Borilni športi

Slovenski borec na pragu prestižne UFC: 'Vem, da me bodo poklicali'

Ljubljana, 13. 07. 2018 15.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
N.A./T.V.
Komentarji
3

Po velikem zmagoslavju v ameriškem Fort Lauderdale konec junija se je slovenski borec Uroš Jurišič okitil z naslovom prvaka velterske kategorije organizacije Titan FC. Ob najpomembnejši zmagi v svoji karieri pa najboljši slovenski borec po pravilih MMA ne počiva, temveč že pogleduje proti prestižni organizaciji UFC. Kakšno je ozračje po povratku v Slovenijo je preveril naš novinar Tadej Vidrih.

Več videovsebin
  • Na treningu z Urošem Jurišičem
    00:53
    Na treningu z Urošem Jurišičem
  • Iz 24UR: Uroš Jurišič na dobri poti v UFC
    02:06
    Iz 24UR: Uroš Jurišič na dobri poti v UFC

Ljubljančan Uroš Jurišič je tik pred tem, da uresniči velike sanje vsakega borca. Slovenski borec mešanih borilnih veščin je namreč na pragu tega, da postane del ene izmed največjih organizacij za promocijo MMA, ki je pod svoje okrilje vzela že številna zveneča imena kletke. 25-letnik je sprožil veliko zanimanje na drugi strani luže po veliki zmagi nad Josejem Cacaresom, s katero si je prislužil pas velterske kategorije Titan FC.

Jurišič je nasprotnika ugnal s predčasno prekinitvijo, saj je takoj po začetku borbe zavzel sredino kletke in ni trajalo dolgo, ko je v slovitem zmagovitem napadu zdelal Američana, ki mu ni preostalo drugega, kot, da prizna poraz.

V svoji profesionalni karieri je vknjižil že devet zmag. Poraza še ne pozna.
V svoji profesionalni karieri je vknjižil že devet zmag. Poraza še ne pozna. FOTO: Sondermarketing

"Zadnja dva tedna sem se počutil odlično. Izgubil sem nekaj teže. Borbo sem zaključil zelo hitro. Bil sem pripravljen na pet rund vojne. Tudi, če bi mi zlomil roko se ne bi predal. Bil sem pripravljen na vse. Na srečo sem opravil v minuti in pol. Sedaj gremo samo naprej. Upam na poziv UFC, primeru, da ga ne bo, imam v novembru že planirano naslednjo borbo," je povedal Uroš, ki bi se v tem primeru v koprski Bonifiki pomeril s hrvaškim MMA veteranom Ivanom Gluhakom. Kljub temu pa vsi trdno verjamejo, da je povabilo v UFC le še vprašanje časa.

"Če me pokličejo se bom brez zadržkov odzval njihovemu vabilu," pojasni še neporaženi borec, v čigar prid govori tudi statistika: "Bivši prvak Titan FC kategorije Caceres je dober borec. Ker pa nima tako dobrega razmerja zmag in porazov ni dobil poziva UFC. Moje razmerje je zelo dobro, devet zmag brez poraza. V amaterski karieri sem vknjižil dvanajst zmag, prav tako brez poraza. Vse sem v večji meri zaključil že v prvi rundi."

Uroš Jurišič si želi z dobrimi rezultati predstavljati Slovenijo v svetu.
Uroš Jurišič si želi z dobrimi rezultati predstavljati Slovenijo v svetu. FOTO: Tadej Vidrih

Po zmagi, v kateri se je okitil s pasom velterske kategorije, je zanimanje s strani verjetno najbolj znane organizacije za promocijo mešanih borilnih veščin UFC vedno večje, novi prvak pa že čaka klic, ki mu bo odprl vrata na drugi strani Atlantika.

"Vem, da me bodo poklicali. Vem kako treniram, koliko vlagam v to in kakšno ekipo ima za seboj. Ekipa je iz borbe v borbo močnejša. Vem, da nam bo skupaj uspelo, pa ne le priti v UFC temveč tam tudi ostati in predstavljati Slovenijo širnemu svetu," je prepričan Ljubljančan.

Več pa v prispevku v športnem delu osrednje informativne oddaje 24UR na Pop TV. 

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.