Borilni športi

Soočenja opravljena, le še uradno tehtanje in vse bo pripravljeno za 26. WFC

Ljubljana, 18. 04. 2024 17.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Žiga Košec, Tadej Vidrih
Komentarji
0

Še dobra dva dneva nas ločita do borilnega spektakla slovenske organizacije WFC in bahrajnske organizacije BRAVE CF. Borci so se zato že zbrali v Ljubljani, kjer so si prvič zrli iz oči v oči in izmenjali nekaj besed. Pred dogodkom, ki bo potekal v kultni dvorani Tivoli, tako borce čaka le še uradno tehtanje, potem pa se lahko povsem osredotočijo na čim boljšo predstavo za slovensko občinstvo.

Več videovsebin
 • Iz 24UR: Akterji borilnega spektakla WFC 26/BRAVE CF 81 uspešno opravili s tehtanjem
  02:29
  Iz 24UR: Akterji borilnega spektakla WFC 26/BRAVE CF 81 uspešno opravili s tehtanjem
 • Iz 24UR: WFC v soboto v ljubljanski Hali Tivoli
  01:54
  Iz 24UR: WFC v soboto v ljubljanski Hali Tivoli
 • Monika Kučinič po soočenju z nasprotnico na WFC 26/BRAVE CF 81
  00:51
  Monika Kučinič po soočenju z nasprotnico na WFC 26/BRAVE CF 81
 • Haris Aksalič po soočenju z nasprotnikom na WFC 26/BRAVE CF 81
  00:40
  Haris Aksalič po soočenju z nasprotnikom na WFC 26/BRAVE CF 81
 • David Forster po soočenju z nasprotnikom na WFC 26/BRAVE CF 81
  00:56
  David Forster po soočenju z nasprotnikom na WFC 26/BRAVE CF 81
 • Domen Drnovšek po soočenju z nasprotnikom na WFC 26/BRAVE CF 81
  01:48
  Domen Drnovšek po soočenju z nasprotnikom na WFC 26/BRAVE CF 81

Prvi izmed Slovencev, ki bo v soboto v Hali Tivoli stopil v kletko, bo debitant v mešanih borilnih veščinah, a izkušen borec v brazilskem jiu jitsuju Domen Drnovšek. "To mi pomeni ogromno, sploh zaradi organizacije. WFC sem spremljal, ko so se borili Bor (Bratovž op. a.) in ostali slovenski borci. Nisem si mislil, da se bom kdaj boril na WFC-ju," je o debiju povedal 33-letnik iz Trbovelj, ki je dodal, da borb nikoli ni izbiral. 

Karte za WFC 26 / BRAVE CF 81 lahko kupite na Eventimu in bencinskih servisih Petrol!

In tudi tokrat je ni, saj mu bo nasproti stal precej bolj izkušen tekmec Andrian Murug, ki se bo lahko oprl na bogate amaterske izkušnje in šest že opravljenih profesionalnih borb. "Če bom hotel zmagati, ga bom moral zagotovo preseliti na parter. On je le bolj izkušen, če smo realni, jaz sem začetnik, ampak veliko sem treniral in mislim, da bo šlo," je pred borbo prepričan Drnovšek, ki bo imel v Hali Tivoli tudi številčno podporo s tribun.

Andrian Murug in Domen Drnovšek
Andrian Murug in Domen Drnovšek FOTO: Aljoša Kravanja

"Videl sem strah v očeh," pa je o nasprotniku povedal izkušen slovenski boksar Haris Aksalič, ki se je lani odločil za prestop v mešane borilne veščine in debi opravil z odliko. Njegov nasprotnik pred domačo publiko bo turški rokoborec Baki Sahin, zato visokorasli slovenski borec pričakuje, "da bo on takoj šel v rušenje, ampak jaz mu tega ne bom dovolil."

Baki Sahin in Haris Aksalič
Baki Sahin in Haris Aksalič FOTO: Aljoša Kravanja

Ena izmed dveh ženskih predstavnic na dogodku bo Monika Kučinič, ki se bo pomerila z nekdanjo KSW-jevo borko Sofiio Bagishvili. "Jaz sem začutila njen strah, tako da mislim, da bo v soboto pokalo," je napovedala borka iz Senovega, ki jo čaka drugi nastop pod okriljem organizacij WFC in BRAVE CF. 

"Videla sem trdoživost in strah ... upam, da je dobro pripravljena, da bo super borba. Jaz sem pripravljena vrhunsko, priprave so potekale čudovito, tako da lahko pričakujete najboljše," je po prvem soočenju z nasprotnico še prepričana Monika.

Sofiia Bagishvili in Monika Kučinič
Sofiia Bagishvili in Monika Kučinič FOTO: Aljoša Kravanja

"Nič posebnega, visok je enako kot jaz, grajen je podobno kot jaz, tako da se veselim borbe," je po soočenju z Nemcem Christianom Machom povedal David Forster, ki mu je pripadla čast, da se pomeri v predzadnji borbi večera. Dober teden dni pred borbo je obetavni slovenski borec sicer dobil novega nasprotnika, a se s tem ne obremenjuje: "Mislim, da mi sicer manj slogovno ustreza kakor prejšnji nasprotnik, ampak ne bom imel težav. Imam dovolj izkušenj, da se lahko borim proti komur koli."

Christian Mach in David Forster
Christian Mach in David Forster FOTO: Aljoša Kravanja

Tokrat se bo Forster prvič boril v super lahki kategoriji, kar je približno pet kilogramov več, kot se je boril do zdaj. To mu bo precej olajšalo največjo muko borilnih veščin – izgubo kilogramov. "Bomo videli, koliko bo to naredilo razlike, ampak ja, veliko lažje bo opraviti s tehtanjem," je o tem povedal borec kluba Double B Gym iz Domžal, ki je lani na WFC-ju skupaj z Nemanjo Nikolićem uprizoril borbo večera. Kaj napoveduje tokrat? "Jaz mislim, da bo vojna v borbi v stoje, dokler eden ne bo omagal."

Seznam vseh borb dogodka WFC 26/BRAVE CF 81:

Glavni del:

Poltežka kategorija: Erko Jun – Mohamed Said Maalem

Super lahka kategorija: David Forster –  Christian Mach

Težka kategorija: Pavel Dailidko – Valdrin Istrefi

Slamnata kategorija: Monika Kučinič – Sofiia Bagishvili

Uvodni del:

Težka kategorija: Haris Aksalič – Baki Sahin

Težka kategorija: Kasim Aras – Patryk Dubiela

Super velterska kategorija: Domen Drnovšek – Andrian Murug

Mušja kategorija: Gerard Burns – Danijel Špoljarić

WFC 26 / BRAVE CF 81

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.