Borilni športi

Spektakularni UFC večer: veliki preobrat neuničljivega veterana Overeema

New York, 06. 09. 2020 09.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Alistair Overeem je v glavni borbi večera UFC spektakla v Las Vegasu po velikem preobratu premagal Brazilca japonskih korenin Augusta Sakaia. Legendarni Nizozemec, ki je dopolnil že 40 let, je zmagal po tehničnem nokavtu v peti rundi. Za Overeema je to že 47. zmaga v MMA karieri. V Las Vegasu je vnovič pokazal, iz kakšnega testa je. Bil je na dobri poti, da dvoboj izgubi, potem pa je od tretje runde naprej našel rešitev za žilavega tekmeca.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Tako to delajo veterani. Nikoli se ne predajo in vedno razmišljajo samo in zgolj o zmagi. Verjel sem vanjo tudi po uvodnih dveh rundah, ko je bil tekmec v prednosti. Prišla je tretja, ko sem ga začel lomiti in dvoboj odpeljal iz poraza v zmago," je bil po veličastni bobi slikovit Alistair Overeem, ki je dvoboj končal 26 sekund pred koncem pete runde s tehničnim nokavtom. Sodnik Herb Dean je dovolil še pet udarcev, a ko je Brazilec japonskih korenin, 29-letni Augusto Sakai, glavo pritisnil k tlom, je dvoboj predčasno končal in podelil zmago legendarnemu 40-letnemu Nizozemcu, ki se mu v prihodnje odpira kar nekaj možnosti. "Dajte mi nekaj dni počitka. Star sem in potrebujem regeneracijo, potem pa bomo videli, kako in kaj. Hitro bom sprejel odločitev, kakšna bo moja pot, ne skrbite," je povedal Overeem pred svojo "zadnjo vožnjo" v karieri proti edinemu pasu, ki mu na izjemno bogati športni poti še manjka. "Pričakovati je, da bo dobil enega od top 5 izzivalcev na svetu. Če dobi še naslednji dvoboj, pa bo že odšel v ožji izbor tistih, ki bi lahko izzivali Hrvata Stipeta Miočića, sicer lastnika pasu," piše fightsite.com po UFC spektaklu v Las Vegasu. 

UFC Vegas 9 rezultati:
Alistair Overeem -  Augusto Sakai, TKO (R5, 0:26)

Ovince Saint Preux - Alonzo Menifield, KO (R2, 4:07)

Michel Pereira - Zelim Imadaevm, davljenje (R3, 4:39)

Andre Muniz - Bartosz Fabinski, enoglasna sodniška odločitev (R1, 2:42)

Brian Kelleher - Ray Rodriguez, davljenje (R1, 0:39)

Viviane Araujo - Montana De La Rosa, enoglasna sodniška odločitev (30-27 x2, 29-28)

Hunter Azure - Cole Smith, enoglasna sodniška odločitev (29-28 x3)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Jani.
06. 09. 2020 14.49
+2
Demolition Man, ful všečen borec :) Sem zelo vesel, da se je pobral nazaj in se vzpenja. Go, go, go The Reem!!!
Googlebot
06. 09. 2020 10.20
+14
Alistair je res ze legenda! Njegov zacetek v K1 je bil vrhunski potem je sledilo obdobje steklene celjusti se pa pocasi vraca! Tako da mu res privoscim to zmago.