Borilni športi

Spence mlajši in Ugas se bosta pomerila za tri šampionske pasove

Arlington, 14. 04. 2022 18.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Ljubitelji boksa boste prihajajoči konec tedna prišli na svoj račun. V Arlingtonu se bosta namreč pomerila neporaženi prvak organizacij IBF in WBC Errol Spence mlajši in prvak organizacije WBA Yordenis Ugas, ki je lanskega avgusta navdušil z zmago proti legendarnemu Mannyju Pacquiau. Obračun za naslov prvaka in ostale borbe si lahko v nedeljo v živo ogledate na VOYO, prenos se začne ob 3.00.

V noči s sobote na nedeljo bomo lahko spremljali enega izmed najatraktivnejših obračunov veltersek kategorije v zadnjem času, in sicer borbo med Errolom Spencem mlajšim in Yordenisom Ugasom, ki se bosta pomerila za šampionski pas kar treh organizacij. Spence mlajši ima namreč v lasti šampionska pasova organizacij IBF, WBC, Ugas pa je prvak organizacije WBA.

Errol Spence Jr. vs Yordenis Ugas

32-letni Spence mlajši, ki v profesionalni karieri še ne pozna poraza, bo šele drugič hkrati branil oba šampionska pasova, ki sta v njegovi lasti že lep čas; pas organizacije IBF že od maja 2017, pas organizacije WBC pa od septembra 2019. Američan je namreč oktobra 2019, manj kot dva tedna po tem, ko si je priboril WBC-jev šampionski pas, pregloboko pogledal v kozarec in v domačem Dallas zletel s ceste s svojim ferrarijem, čemur je sledila približno enoletna rehabilitacija. Trikratni ameriški državni prvak v velterski kategoriji se je v ring vrnil decembra 2020, ko je z dominantno predstavo ugnal Dannyja Garcio in si zagotovil borbo z legendarnim Mannyjem Pacquiaom

Errol Spence Jr. po zmagi nad Dannyjem Garcio
Errol Spence Jr. po zmagi nad Dannyjem Garcio FOTO: AP

Borbo med legendo in vzhajajočo zvezdo, ki bi se morala odviti avgusta lani, je tik pred zdajci preprečila poškodba slednjega, ki mu je na enem izmed zadnjih sparingov pred borbo počila ličnica, hkrati pa jo je skupilo tudi boksarjevo oko.

Namesto Spenca mlajšega je le 11 dni pred dogodkom, borbo sprejel Ugas, ki je priložnost zagrabil z obema rokama. Po dvanajstih rundah izjemnega boksa je po sodniški odločitvi zmagal 35-letni Ugas, ki je tako sploh prvi obranil šampionski pas organizacije WBA. Kolumbijca, ki v profesionalni karieri beleži 27 zmag in štiri poraze, sedaj čaka najtežja naloga doslej, saj Spence mlajši v profesionalni karieri sploh še ne pozna poraza.

Manny Pacquiao in Yordenis Ugas
Manny Pacquiao in Yordenis Ugas FOTO: AP

Američan pred borbo ne skriva ambicij, da bi osvojil šampionske pasove vseh štirih velikih organizacij in če Ugasu odvzame WBA-jev pas, je jasno, da bo k borbi pozval še prav tako neporaženega Terenca Crawforda, ki ima v lasti WBO-jev šampionski pas.

Tudi pred glavnim dogodkom večera bo moč spremljati zanimive borbe, kot je obračun v lahki kategoriji med Isaacom Cruzom, ki se je decembra z Gervonto Davisom neuspešno pomeril za WBA-jev naslov prvaka in Yuriokisom Gamboo, ki je dve leti pred Cruzom prav tako izgubil z Davisom, nato pa je predlani izgubil še borbo za naslov WBC-jevega prvaka z Devinom Haneyem. Predvsem Cruz se je ob porazu proti Davisu proslavil kot trdoživ in obetaven borec, saj je postal šele drugi borrec v zgodovini, ki tako imenovani 'Tank' ni uspel premagati s predčasnim zaključkom.

Isaac Cruz in Gervonta Davis
Isaac Cruz in Gervonta Davis FOTO: AP

Seznam borb, ki si jih lahko v živo ogledate na VOYO:

Velterska kategorija: Errol Spence Jr. – Yordenis Ugas (za naslov prvaka organizacij IBF, WBC in WBA)

Lahka kategorija: Isaac Cruz – Yuriokis Gamboa

Lahka kategorija: Jose Valenzuela – Francisco Vargas

Velterska kategorija: Cody Crowley – Josesito Lopez

Velterska kategorija: Eimantas Stanionis – Radžab Butajev

Junior velterska kategorija: Brandun Lee – Zachary Ochoa

Errol Spence Jr. vs Yordenis Ugas
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.