Borilni športi

Spopad evropskih orjakov za prvega izzivalca poltežke kategorije

Las Vegas, 10. 05. 2022 19.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Žiga Košec
Komentarji
3

Po borilnem spektaklu UFC 274 se karavana najmočnejše organizacije mešanih borilnih veščin seli iz Phoenixa v Las Vegas, kjer bo potekala še ena izmed UFC-jevih noči borb. V Apex areni bo tokrat vse v znamenju poltežkašev, saj se bosta v glavni borbi večera pomerila nekdanji prvak, sedaj pa prvouvrščeni izzivalec Jan Błachowicz ter tretjeuvrščeni izzivalec Aleksandar Rakić. Zmagovalec dvoboja Evropejcev pa si bo bržkone zagotovil borbo za naslov prvaka. Dogodek si lahko v nedeljo ob 4.00 v živo ogledate na VOYO.

Poljskega borca Jana Błachowicza je oktobra lani po petih zaporednih zmagah v predajo prisilil veteran Glover Teixeira in mu tako po dobrem letu odtujil šampionski pas UFC-jeve poltežke kategorije. Błachowicz, čigar 'legendarna poljska moč' je v Abu Dabiju zatajila, je odločen znova postati prvak, a bo sprva moral premagati trdoživega Avstrijca Aleksandra Rakića

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Borec srbskih korenin se je v UFC-ju izkazal s šestimi zmagami (ob tem je v oktagonu izgubil le enkrat) in se tako zavihtel na tretje mesto izzivalcev prvaka poltežke kategorije. Skoraj dvometrski borec srbskih korenin je nedavno na dogodku Brave CF 56 v Beogradu v živo gledal obetavnega Slovenca Jakoba Nedoha in mu ob čestitkah za atraktivno zmago tudi ponudil sodelovanje v prihodnosti.

Aleksandar Rakić in Jakob Nedoh
Aleksandar Rakić in Jakob Nedoh FOTO: Osebni arhiv Jakoba Nedoha
Tudi Poljak in Avstrijec bi se sicer morala pomeriti že pred nekaj časa, in sicer 26. marca, a je bil njun obračun zaradi poškodbe Poljaka prestavljen.

Zmagovalec povsem evropskega obračuna poltežkašev bo najverjetneje še letos dobil priložnost boriti se za naslov prvaka, s kom, pa bomo še videli. Na nedavnem borilnem spektaklu UFC 274 bi se morala namreč pomeriti aktualni prvak Teixeira in drugi izzivalec Jiří Procházka, a je bil njun spopad zaradi neznanih razlogov prestavljen za dober mesec. Brazilec in Čeh si bosta po novem nasproti stala enajstega junija v Singapurju, ko bo na sporedu UFC 275.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Borilna noč bo sicer postregla še s petimi zanimivimi borbami, med drugim bo predzadnja borba večera prav tako vplivala na prihodnost UFC-jeve poltežke kategorije. Pomerila se bosta trinajsotouvrščeni izzivalec Ryan Spann in atraktivni Moldavec Ion Cutelaba, ki se želita povzpeti po lestvici izzivalcev.

Seznam borb, ki si jih lahko v živo ogledate na VOYO:

Poltežka kategorija: Jan Błachowicz – Aleksandar Rakić

Poltežka kategorija: Ryan Spann – Ion Cutelaba

Bantamska kategorija: Davey Grant – Louis Smolka

Ženska mušja kategorija: Katlyn Chookagian – Amanda Ribas

Lahka kategorija: Frank Camacho – Manuel Torres

Mušja kategorija:  Jake Hadley – Allan Nascimento

UFC Fight Night: Blachowicz vs Rakić
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

thedutchman
14. 05. 2022 13.36
pa koga zanima ta lgbt sužnjelastniški pornič
Strenght coach
11. 05. 2022 16.48
Rakić bo Blachowiz-a težko zaključil. Vseeno pa verjamem, da lahko Rakić zmaga. Rakić je bolj eksploziven in fizično močnejši, tudi bolj kreativen borec. Na vsak način je bolj predan MMA-ju in močno verjame vase. Poljaki bodo vztrajali pri njihovem reku ''Legendary Polish power'', vendar sem se lahko na lastne oči prepričal, da so borci naših prostorov fizično bolj dominantni.
Proti vsemu
10. 05. 2022 21.02
+3
Rakic ga bo zavrsijo