Borilni športi

Dos Anjos unovčil izkušnje in Leeja prisilil v predajo

New York, 19. 05. 2019 01.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Rafael Dos Anjos je v borbi večera na UFC Fight Night v Rochesterju premagal Kevina Leeja. Brazilec je tekmeca v predajo presilil v četrti rundi ter tako pokvaril njegov debi v velterski kategoriji. Dos Anjos je tako v 40. borbi v karieri vpisal svojo 29. zmago.

Rafael dos Anjos je prišel do nove odmevne zmage.
Rafael dos Anjos je prišel do nove odmevne zmage. FOTO: AP

Rafael dos Anjos (29 zmag, 11 porazov) je proti Kevinu Leeju (17 zmag, 5 porazov)  prekinil niz dveh zaporednih zmag in prišel do zelo pomembne zmage na poti do borbe za naslov prvaka v velterski kategoriji. Borba se je začela dinamično z izmenjavo udarcev obeh borcev, nato pa se je Lee odločil pritisniti na tekmeca s poskusi rušenja. V nadaljevanju borbe sta tako oba borca preživela ob kletki, a takšen slog borbe je predvsem Američanu pobral veliko muči. Utrujenost in nepazljivost se mu je maščevala v četrti rundi, ko je Dos Anjos uspešno zaustavil njegov poskus rušenja, položaj obrnil v svojo korist in z davljenjem tekmeca prisilil v predajo. Po zaporednih porazih proti Colbyju Covingtonu in Kamaruju Usmanu je Brazilec spet dokazal, da spada med najboljše borce v velterski kategoriji. Pred obračunom z Leejem je bil tretji na lestvici izzivalcev, po zmagi pa je napovedal, da cilja na naslov svetovnega prvaka.

Posnetek borb si lahko ogledate na VOYO.

Izidi borb:

Rafael dos Anjos vs. Kevin Lee
V 4. rundi je Dos Anjos Leeja prisilil v predajo.

Antonio Carlos Junior vs. Ian Heinisch
Po soglasni sodniški odločitvi.

Megan Anderson vs. Felicia Spencer
Spencerjeva je tekmico prisilila v predajo v prvi rundi.

Vincente Luque vs. Derrick Krantz
TKO v prvi rundi.

Charles Oliveira vs. Nik Lentz
TKO v drugi rundi.

Davi Ramos vs. Austin Hubbard
po soglasni sodniški odločitvi.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

anakondabox
19. 05. 2019 15.32
-5
Naš Zavec je bil po mojem mnenju najboljši. Za njega lahko rečem, da je igral 'inteligenten boks (natanko je zadel občutljive točke sotekmovalca z levim 'krošejem'). Nikoli pa ni igral 'mesarskega boksa, z grožnjami (že) v uvodnem delu. #car