Borilni športi

Khabib z dominantno predstavo do šampionskega pasu, Rose še drugič ugnala Joanno

New York, 08. 04. 2018 03.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Khabib Nurmagomedov je v glavni borbi večera na UFC 223 po soglasni sodniški odločitvi premagal Ala Iaquinto in se okitil s šampionskim pasom lahke kategorije. Rose Namajunas je še drugič ugnala Poljakinjo Joanno Jedrzejczyk in ostaja vladarka ženske slamnate kategorije.

Khabib Nurmagomedov je, kljub številnim zapletom z iskanjem tekmeca, uspel osvojiti šampionski pas lahke kategorije UFC, ki ga je doslej imel v lasti Conor McGregor. Vodilni možje so sicer zloglasnemu Ircu pas odvzeli zaradi neaktivnosti, saj je nazadnje v oktagon stopil novembra leta 2016. Nurmagomedov je sicer tekmeca Ala Iaquinto, ki je kot zamenjava vksočil 'pet pred dvanajsto', dominiral od prve do zadnje sekunde borbe. V prvih dveh rundah se je borba odvijala predvsem na tleh, kjer je Dagestanec ameriškega tekmeca močno udarjal, hkrati pa vseskozi grozil z davljenji. Naslednji dve rundi se je Nurmagomedov odločil za drugačno taktiko. Poskušal je z borbo stoje in pokazal precejšnji napredek v boksarskih tehnikah.

Khabib Nurmagomedov je novi vladar lahke kategorije.
Khabib Nurmagomedov je novi vladar lahke kategorije. FOTO: AP

Ob koncu zadnje runde je borbo spet preselil na tla in suvereno slavil po sodniški odločitvi. Dva sodnika sta mu pripisala zmago s 50 : 43, en pa s 50 : 44. "Pripravljen sem se borit s komer koli in kadar koli. Če mi rečejo, da se moram boriti zdaj, sem pripravljen. Dajte mi pol ure predaha, da pokličem očeta, spijem malo vode in sem nared. Lahko se borim proti Tonyju Fergusonu, Conorju McGregorju, ali Danielu Cormierju (njegovemu moštvenemu kolegu in prvaku poltežke kategorije). Pripravljen sem," je v svojem slogu povedal novopečeni prvak lahke kategorije.

Nurmagomedov - Iaquinta
Nurmagomedov - Iaquinta FOTO: AP

Ženska slamnata kategorija pa ima še naprej isto vladarko. Ta sliši na ime Rose Namajunas. Trdoživa Američanka je še drugič, potem ko jo je lani novembra nokavtirala, ugnala Joanno Jedrzejczyk. Poljakinja je tokrat sicer pokazala bistveno več, tudi zadala več udarcev, a so bili napadi Namajunasove bistveno močnejši. Posledica le teh se je tudi močno poznala na obrazu nekdanje šampionke. Sodniki so po 25 minutah izjemno zanimive borbe zmago s trikrat po 49 : 46 pripisali v korist Namajunasove.

Vse zamujene borbe si lahko v posnetku ogledate na VOYO.

Seznam borb UFC 223:
Khabib Nurmagomedov (Rus, 26-0)
– Al Iaquinta (ZDA, 13-4-1), za naslov prvaka v lahki kategoriji
Zmaga Nurmagomedova po soglasni sodniški odločitvi.
Rose Namajunas (ZDA, 9-3) – Joanna Jedrzejczyk (Pol, 14-2), za naslov prvakinje v slamnati kategoriji
Zmaga Rose Namajunas po soglasni sodniški odločitvi.
Renato Moicano (Bra, 12-1-1) – Calvin Kattar (ZDA, 18-3), peresnolahka kategorija
Zmaga Moicana po soglasni sodniški odločitvi.
Zabit Magomedšaripov (Rus, 15-1) – Kyle Bochniak (ZDA, 8-3), peresnolahka kategorija
Zmaga Magomedšaripova po soglasni sodniški odločitvi.
Joe Lauzon (ZDA, 27-16) – Chris Gruetzemacher (ZDA, 14-3), lahka kategorija
Zmaga Greutzmacherja s tehničnim nokavtom po koncu druge runde. 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

stiing
08. 04. 2018 12.05
+3
Bravo in zasluzu si je da je prvak samo s to vcerajsnjo borbo ne vem, ce bi premagal Fergusona al pa Hollowaya .... vsekakor bo se zanimiv vse skup ;)
jebes24ur
08. 04. 2018 18.08
+1
Ah sej je na intervjuju povedal da tut njegov trener ni bil zadovoljen z predstavo ker ga ni poslusal probaval nove stvari na koncu koncev pa je ze pred fightom povedal da bo pet rund da dobi tist obcutek da lahko zdrzi v fightu vse runde saj ima od sedaj naprej samo še takšne kot so GSP cormier seveda najraje bi hotel mcgregorja ma vsi vemo kaksni je stanje z nijm haha.
nikoiništa
08. 04. 2018 11.42
-4
Lepo je povedal v intervjuju da se je tepel na ulici, valjda je ISIS.
nikoiništa
08. 04. 2018 11.36
-5
Če pa ne bi zmagal, pa bi se eden od njegove ekipe razstrelil, kaki so, kot da so pobegnili od ISIS.
Deo30
08. 04. 2018 08.59
-4
Too bravo....