Borilni športi

Sašo Vorkapić ostaja neporažen med profesionalci

Mostar, 19. 09. 2021 18.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V središču Mostarja se je odvil dogodek v tajskem boksu, na katerem so nastopili trije slovenski borci, ki so se domov vrnili neporaženi. V svojem tretjem profesionalnem obračunu je dobro formo, kljub dveletni odsotnosti iz ringa, pokazal Sašo Vorkapić in premagal Slovaka Jakuba Mikulo. Po amaterskih pravilih pa sta slavila Robert Lombar Strniša, ki je dvoboj dobil predčasno in Ognjen Lazarević, ki si je izvojeval zmago po soglasni sodniški odločitvi.

27-letni Novomeščan Sašo Vorkapić je v dvoboj proti nevarnemu Slovaku Jakubu Mikuli vstopil z drugačnim bojnim načrtom, a se mu je že v prvi rundi ponudila izjemna priložnost za predčasno zmago, potem ko je z udarcem s kolenom v telo na tla spravil nasprotnika. Ta je dvoboj vendarle nadaljeval, vendar vse do konca nikakor ni našel svojega ritma. Sašo je dvoboj nadzoroval vse do konca in postregal še z nekaj atraktivnimi udarci in meti, ki so sodnike prepričali v to, da mu dosodijo soglasno zmago. "Lepo se je bilo vrniti v ring po dveh letih. Ob tem se zahvaljujem svoji ekipi v klubu Scorpion gym in drugim sparing partnerjem, ki so poskrbeli za to, da se imel peklenske priprave," je povedal Vorkapić po svoji tretji profesionalni zmagi.  

Robert Lombar Strniša iz ljubljanskega Khun Kao gyma je dominantno odpravil Marina Mijatovića iz Osijeka, ki ni zdržal neizprosnega pritiska Ljubljančana. Ta je v drugi rundi s serijo močnih udarcev Hrvata in njegovo trenersko ekipo prisilil k vdaji. Uspešen je bil tudi Vorkapićev klubski kolega Ognjen Lazarević, ki je v srčni borbi proti Marku Lebu iz Imotskega odnesel zmago po deljeni sodniški odločitvi. Lazarević je bil boljši v prvih dveh rundah, ko je nadziral razdaljo in zadal številne natančne udarce, v tretji pa je Hrvat pokazal nekaj več odločnosti, a je bilo za preobrat prepozno.

Koronavirusna pandemija je močno prizadela številne "manjše" športe, zato so finančno manj zmogljive organizacije in promocije le stežka prirejale dogodke. Eden od teh je tajski boks (muaythai), ki je sicer na diplomatskem področju storil velik korak k uvrstitvi na olimpijske igre, ko je letos postal del družine olimpijskih športov. Dogodek v Mostarju je bil tako prva priložnost za slovenske borce po letu 2019. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.