Borilni športi

Težko pričakovani povratek Conorja McGregorja oktobra ali decembra v Las Vegasu?

New York, 01. 08. 2018 12.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Irski borec Conor McGregor je že potrdil, da je dosegel dogovor z UFC za povratek v kletko, kjer ga navijači čakajo od leta 2016. Vmes se je zapletel v odmeven incident, ki bi ga kmalu poslal za zapahe, a po odločitvi sodišča v Brooklynu so priprave za težko pričakovano borbo že stekle.

McGregor se nazadnje ni preizkusil v kletki, temveč v boksarskem ringu, kjer je bil od Irca boljši razvpiti Američan Floyd Mayweather mlajši.
McGregor se nazadnje ni preizkusil v kletki, temveč v boksarskem ringu, kjer je bil od Irca boljši razvpiti Američan Floyd Mayweather mlajši. FOTO: AP

Po tem, ko mu je sodišče v Brooklynu ob priznanju krivde pogledalo skozi prste za incident, v katerem je poškodoval nekaj borce in avtobus, na katerem so se peljali, je povratek Conorja McGregorja v kletko vedno bližje. Zadnjič se je McGregor boril leta 2016, načrte o novi borbi pa je pokvaril ravno omenjeni incident, ki se je končal z izrekom denarne kazni ter petimi dnevi družbeno koristnega dela. McGregor bo moral obiskati tudi kliniko za obvladovanje jeze in nasilnega vedenja, tako imenovani "anger management". 

Dana White, prvi mož UFC, je ves čas zatrjeval, da se McGregorju ne bodo odrekli, a da bodo počakali na razplet sojenja. S tem, ko je McGregor "ušel" zaporu, so stekla tudi pogajanja za njegov težko pričakovani nastop: UFC je bojda odločen, da se bo Irec udaril s Habibom Nurmagomedovom. Rus je osvojil pas, ki ga je McGregor izgubil za zeleno mizo, to pa je borba, ki si jo najbolj želijo privrženci mešanih borilnih veščin.

Ujeli so ga na ulici
"The Notorious" pravi, da mu je ideja o spopadu z Nurmagomedovom všeč, za TMZ pa je v hitrem pogovoru ‒ ujeli so ga namreč kar med sprehodom oziroma tekom po newyorških ulicah ‒ potrdil, da je vse skupaj "zelo blizu" končnega dogovora.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Kot možno prizorišče se omenja Dallas, kjer bo 8. septembra na sporedu UFC 228, a naj bi si pri UFC najbolj želeli dogodka v Las Vegasu, kjer sledita UFC 229 (6. oktober) in UFC 232 (29. december). Dvorana T-Mobile Arena bo v vsakem primeru pokala po šivih, McGregor pa bi se navijačem predstavil prvič po odmevni borbi z boksarjem Floydom Mayweatherjem ml., v kateri je tudi ob številnih kritikah v žep pospravil okoli 90 milijonov evrov. A kot nesporni kralj mešanih borilnih veščin si bo moral spet priboriti "svojo" krono.

"Tvoja lobanja ali tvojih udi," je, kot da bi želel opozoriti vse naslednje nasprotnike, pred kratkim na družbenih omrežjih ob spodnji fotografiji zapisal McGregor. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ggargamell
02. 08. 2018 13.14
-4