Borilni športi

V bitki Davida in Goljata bo Tim Tszyu lovil naslova WBC in WBO

Paradise, 29. 03. 2024 19.31 | Posodobljeno pred 30 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nepremagani avstralski boksar Tim Tszyu se bo v Las Vegasu boril za združitev naslovov organizacij WBC in WBO v supervelterski kategoriji. Njegov nasprotnik bo kar 23 centimetrov višji Sebastian Fundora. Boksarski spektakel je zagotovljen, ogledali pa si ga boste lahko v nedeljo ob 1.00 v živo na VOYO!

Boks: Tszyu vs Fundora
Boks: Tszyu vs Fundora FOTO:

Tim Tszyu bo naslova organizacij WBC in WBO v supervelterski kategoriji združil, če bo premagal 197 centimetrov visokega Sebastiana Fundoro. Fundora je edini poraz do zdaj doživel lani proti Brianu Mendozi, ki ga je oktobra premagal prav Tszyu, ko je tudi osvojil WBO naslov v supervelterski kategoriji.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

29-letni Tszyu ne lovi zgolj naslova, ampak tudi svojega očeta Kostyo, ki je dosegel to, kar si on želi doseči, bil je lastnik obeh naslovov. "Pot je bila dolga, ampak celotno življenje sem sanjal o tem trenutku. Vse, kar sem do zdaj počel, je vodilo do tega trenutka. Šov se nadaljuje in čaka me usoda. Pomembna sta le zbiranje pasov in zapuščina. Dokazali bomo, da je družina Tszyu največja boksarska družina v zgodovini," je pred obračunom svojo motivacijo slikovito opisal Tszyu. 

Razlike v višini med njim in njegovim nasprotnikom se ne boji: "Seveda je višji, ampak vsi smo krvavi pod kožo. Med nami ni razlik. Navdihuje me Mike Tyson in vse, kar je počel v svojih borbah."

Tim Tszyu in Sebastian Fundora
Tim Tszyu in Sebastian Fundora FOTO: AP in LAS VEGAS REVIEW

Seznam borb:

Borba za združitev naslovov organizacij WBC in WBO v supervelterski kategoriji: Tim Tszyu (prvak) - Sebastian Fundora

Borba za naslov organizacije WBA v superlahki kategoriji: Rolando Romero (prvak) - Isaac Cruz 

Borba za naslov organizacije WBA v srednje težki kategoriji: Erislandy Lara (prvak) - Michael Zerafa

Borba za naslov organizacije WBC naslov v mušji kategoriji: Julio Cesar Martinez - Angelino Cordova 

Borba za naslov organizacije WBC naslov v supervelterski kategoriji: Serhii Bohachuk vs Brian Mendoza for the interim WBC

Elijah Garcia - Kyrone Davis

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

vrtnar _
30. 03. 2024 09.26