Borilni športi

Ferguson in Gaethje pred spopadom ustavila tehtnico pri 70,3 kilograma

Jacksonville, 08. 05. 2020 20.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Tony Ferguson in Justin Gaethje sta v petek zjutraj uspešno opravila s tehtanjem pred njunim spopadom v Jacksonvillu, ki bo glavni dogodek borilnega spektakla UFC 249, s katerim se dogajanje v oktagonu vsaj deloma vrača v stare tirnice. Prenos se bo v nedeljo na VOYO začel ob 4. uri zjutraj.

Ferguson (na fotografiji levo) lovi 13. zaporedno zmago, s čimer bi postavil nov rekord lahke kategorije UFC.
Ferguson (na fotografiji levo) lovi 13. zaporedno zmago, s čimer bi postavil nov rekord lahke kategorije UFC. FOTO: AP

V igri je šampionski pas lahke kategorije, tehtnica pa je tako pri Tonyju Fergusonu kot pri Justinu Gaethjeju pokazala 70,3 kilograma. V nedeljo zjutraj po slovenskem času ju v dvorani VyStar Veterans Memorial Arena žal ne bodo spremljali navijači, se pa zaradi dejstva, da je UFC 249 prvi večji športni dogodek po večtedenskem "mrtvilu", obetajo rekordne številke spletnih prenosov. Večmilijonskemu občinstvu se boste lahko v nedeljo ob 4. uri zjutraj kot že rečeno pridružili samo na VOYO.

Pozdrav Fergusona in Gaethjeja ‒ tako imenovani "staredown", pri katerem si borca na nekaj centimetrih razdalje zreta iz oči v oči, tokrat seveda ni prišel v poštev:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Petkovo tehtanje je potekalo ob striktnem spoštovanju protokolov socialnega distanciranja, ki veljajo v večjem delu sveta, organizacija UFC pa je v tem tednu do konca izpilila načrt z lokalnimi oblastmi na Floridi. Prvi mož UFC Dana White je sicer želel dvoboj izpeljati že 18. aprila v Tachi Palace Casino Resortu v kalifornijskem Lemooru, a naj bi pred dogodkom sredi indijanskega rezervata takrat popustil pod pritiski medijskega partnerja ESPN oziroma korporacije Disney.

Pogled v zakulisje priprav na spektakel v Jacksonvillu:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Kako 'zarjavel' je Cruz?
Ferguson (26-3) lovi rekord UFC v lahki kategoriji, saj bi bila zmaga nad Gaethjejem že njegova 13. zaporedna. Kalifornijec tako kot njegov sobotni nasprotnik velja za enega najspektakularnejših borcev, na posebni lestvici ESPN pa zaseda šesto mesto med vsemi kolegi iz sveta mešanih borilnih veščin. Gaethje se ponaša z izkupičkom 21-2 in je sredi niza treh zaporednim zmag, vse si je zagotovil z nokavti.

Tudi v bantamski kategoriji se obeta zanimiv obračun med Henryjem Cejudom in Dominickom Cruzom, pri obeh se je jeziček na tehtnici ustavil na 61,23 kilograma. Cejudo (15-2), tretji z omenjene lestvice najboljših borcev slovitega ESPN, je le eden od sedmih borcev, ki so si v karieri šampionski pas priborili v dveh različnih kategorijah. Nekdanji rokoborec, ki je osvojil tudi zlato olimpijsko odličje, se bo pomeril s Cruzom (22-2), ki se v oktagon vrača po 30. decembru 2016. Česa je po dolgem premoru sposoben verjetno najboljši borec v zgodovini bantamske kategorije? To se pred prihajajočim spektaklom sprašujejo vsi, 35-letnik iz San Diega pa je med letoma 2008 in 2016 sicer nanizal kar 13 zmag.

S tehtanjem sta uspešno opravila tudi težkokategornika Francis Ngannou (118,61 kg) in Jairzinho Rozenstruik (117,93 kg), medtem ko je bil pred dvobojem v peresnolahki kategoriji Jeremy Stephens pretežek za 2,26 kg (zgornja meja je 66 kg), zaenkrat pa še ni znano, če se bo s Calvinom Kattarjem sploh lahko spopadel.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.