Borilni športi

Tožilstvo umaknilo obtožnico zoper McGregorja, ker se žrtev ne želi udeležiti obravnave

Miami, 14. 05. 2019 11.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Irski zvezdnik mešanih borilnih veščin MMA Conor McGregor lahko mirneje spi. Po poročanju ameriških medijev so floridski tožilci umaknili vse obtožbe zoper McGregorja, ki se je znašel v navzkrižju z možmi postave, ko je marca letos na Floridi razbil mobilni telefon navijača.

Incident se je zgodil 11. marca, ko je tridesetletni zvezdnik zapustil hotel Fontainebleau Miami Beach. Iz policijskega zapisnika je razvidno, da je navijač želel posneti Conorja McGregorja, ta pa mu je mobilni telefon izbil iz rok, ga zalučal na tla ter na telefon nato še stopil. Vrednost telefona naj bi znašala skoraj 900 evrov.

Incident je posnela nadzorna kamera. Policija je McGregorja aretirala, varščina pa je znašala 11.125 evrov. Policija je proti kontroverznemu Ircu, znanemu po hitri jezi, spisala ovadbo zaradi nasilnega ropa in namernega uničenja tuje stvari. In kazenska zadeva se je znašla na sodišču v Miamiju. Vendar pa so floridski tožilci v ponedeljek sporočili, da je domnevni oškodovanec oziroma žrtev odpotovala v tujino in prenehala sodelovati s policijo ter ne želi nadaljevati kazenskega postopka, potem ko se je McGregor poprej v civilni odškodninski tožbi zunajsodno pogodil z navijačem.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Nekdanji borec v prvenstvu Ultimate Fighting (UFC) je leta 2015 postal prvi v zgodovini, ki je bil istočasno prvak v dveh različnih kategorijah. Avgusta 2017 se je v boksu pomeril z ameriškim zvezdnikom Floydom Mayweatherjem mlajšim. McGregor je v Las Vegasu proti Mayweatherju izgubil v 10. rundi. Borca naj bi skupno zaslužila vsaj 400 milijonov dolarjev.

Medtem so McGregorju zaradi neaktivnosti odvzeli oba UFC pasova, njegovo ime pa se je v medijih začelo pojavljati zaradi različnih izpadov. Med najhujše incidente sodi napad na avtobus, poln borcev UFC, ko je aprila lani McGregor v okno avtobusa pred Barclay centrom v Brooklynu zalučal ročni transportni kovinski voziček in s tem resneje poškodoval enega od njih.

Bil je aretiran in so ga izpustili na prostost po plačilu 45.000 evrov varščine. V zameno za kazen se je junija 2018 s sodiščem v New Yorku pogodil, da se bo udeležil obveznega tečaja za obvladovanje jeze ter da bo pet dni opravljal družbeno koristno delo.

Michael Chiesa je proti McGregorju septembra lani vložil civilno odškodninsko tožbo, češ da je bil po napadu, po obrazu ga je porezalo steklo, prisiljen odpovedati nadaljnje dvoboje. Chiesa trdi, da je zaradi McGregorja utrpel telesno, duševno in finančno škodo.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Frigo
14. 05. 2019 12.10
+23
Mislim da je tudi sedaj mirno spav in da se glih kaj veliko nesekira