Tretji obračun med Furyjem in Wilderjem (skoraj) zagotovo 3. oktobra

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
AVTOR
A.V.
KOMENTARJI
3
Potem ko je promotor aktualnega svetovnega boksarskega prvaka v težki kategoriji po različici WBC Tysona Furyja Bob Arum pred dnevi razkril, da se tretji dvoboj med 'Gipsy Kingom' in Deontayjem Wilderjem ne bo zgodil v drugi polovici julija, kot je bilo prvotno napovedano, se je do zelo zanimive in obenem zanesljive informacije, ki bo razveselila navdušence boksa, dokopal The Athletic.

Novinar uglednega ameriškega športnega portala The Athletic Mike Coppinger je prek svojih zaupljivih virov prišel do podatka, da se bo novi borilni spektakel v težki kategoriji - že tretji med aktualnim prvakom po različici WBC Tysonom Furyjem in Deontayjem Wilderjem- odvil v začetku oktobra.

Natančneje, 3. oktobra v lasvegaški Grand Garden Areni, kjer bi si odlični Britanec z ubranitvijo šampionskega pasu bržkone priboril pravico do borbe za naslov absolutnega svetovnega prvaka v kraljevski boksarski kategoriji proti rojaku Anthonyju Joshui. The Athletic obenem navaja, da se omenjena trilogija ne bo preložila zaradi pandemije koronavirusa, temveč spričo dejstva, da poleti dvorana v Las Vegasu ne bi bila na voljo za nov boksarski spektakel. Kar se večkrat omenjenega datuma, 18. julija, tiče, ko naj bi se Fury in Wilder udarila po prvotnem načrtu oziroma dogovoru med taboroma, omenjeni spletni medij poudarja, da ta nikoli ni bil uradno potrjen.

Do tretjega medsebojnega obračuna Fury - Wilder bo, kot vse kaže, prišlo 3. oktobra v Las Vegasu.
Do tretjega medsebojnega obračuna Fury - Wilder bo, kot vse kaže, prišlo 3. oktobra v Las Vegasu.FOTO: AP

S preložitvijo trilogije pa zagotovo ni navdušen Anthony Joshua, saj posledično ne bo prišlo do njegovega spopada s Furyjem, ki je bil okvirno načrtovan za zadnji mesec letošnjega leta.