Borilni športi

Tretji zaporedni UFC-jev borilni večer prinaša zanimiv obračun srednjekategornikov

Las Vegas, 28. 07. 2021 15.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Žiga Košec
Komentarji
0

Ljubitelji borilnih veščin boste že četrto zaporedno noč iz sobote na nedeljo prišli na svoj račun. V UFC-jevi areni Apex v Las Vegasu bo potekal UFC Fight Night, na katerem se bosta v glavni borbi večera spopadla perspektivna srednjekategornika Uriah Hall in Sean Strickland. Borilni dogodek s pričetkom ob 3.00 si boste lahko v živo ogledali na VOYO.

Niz borilnih spektaklov najprestižnejše organizacije mešanih borilnih veščin UFC je začel težko pričakovani UFC 264, kjer smo bili priča izvrstnim borbam, a glavna borba večera se je zaradi poškodbe enega izmed dveh glavnih akterjev, Connorja McGregorja, končala predčasno.

Vse minule borbe si lahko kadar koli pogledate za nazaj, samo na VOYO!

Teden za tem je bil na vrsti prvi UFC Fight Night v seriji treh tako imenovanih dogodkov, na katerem je vlogo favorita upravičil Islam Mahačev, ki se je z zmago proti Thiagu Moisesu povzpel na lestvici izzivalcev v lahki kategoriji. Na istem dogodku se je s prepričljivo zmago po skoraj petih letih odsotnosti v oktagon vrnila bivša prvakinja Miesha Tate in oddala kandidaturo za šampionski pas v ženski bantamski kategoriji.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Minuli vikend smo lahko spremljali še eno odmevno vrnitev v oktagon. Po dveh letih prepovedi tekmovanja se je po precej izenačeni borbi proti Coryju Sandhagenu zmage po deljeni sodniški odločitvi veselil povratnik in bivši prvak T.J. Dillashaw, ki pa bo sedaj moral na operacijo kolena. Dillashaw se bo najverjetneje na začetku prihodnjega leta pomeril v borbi za šampionski pas z zmagovalcem ponovnega obračuna Aljamainom Sterlingom in Petrom Yanom, ki naj bi se na dogodku UFC 267 pomerila oktobra, Sandhagen pa bo verjetno dobil poraženca omenjenega obračuna.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Tretji v seriji dogodkov UFC Fight Night nam v glavnem delu prinaša pet obračunov nekoliko manj znanih borcev ter glavni obračun večera med bolj uveljavljenima borcema. Pomerila se bosta namreč osmi in enajsti izzivalec v srednjetežki kategoriji Uriah Hall in Sean Strickland. 36-letni Hall bo iskal že peto zaporedno zmago, nazadnje je izgubil pred tremi leti proti sedaj drugemu izzivalcu Paulu Costi. Finalist borilnega resničnostnega šova The Ultimate Fighter je oktobra lani v slovesni borbi v organizaciji UFC premagal legendarnega Andersona Silvo, aprila letos pa je v oktagonu stal zgolj 17 sekund, saj si je njegov nasprotnik Chris Weidman ob brci grdo zlomil nogo. S tem je na Jamajki rojeni borec postal sploh prvi v zgodovini UFC-ja, ki je dosegel zmago brez kakršnega koli udarca. 

UFC Fight Night: Hall vs Strickland
UFC Fight Night: Hall vs Strickland FOTO: VOYO

Nasproti bo Hallu stal šest let mlajši Strickland, ki je enako kot Hall zadnji poraz okusil pred tremi leti in bo prav tako iskal peto zaporedno zmago v oktagonu. 30-letni Američan z impresivno karierno statistiko 23 zmag in treh porazov si z zmago proti Hallu želi zagotoviti borbo z enim izmed najboljših petih izzivalcev, saj meni, da tudi sam spada mednje. Za Stricklanda bo to sploh prvi nastop v glavni borbi večera, Hall pa je to že izkusil v že omenjeni borbi proti Silvi.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Seznam vseh borb večera, ki si jih boste lahko ogledali na VOYO:

Srednjetežka kategorija: Uriah Hall – Sean Strickland

Bantamska kategorija: Kyung Ho Kang – Rani Yahya

Ženska slamnata kategorija: Cheyanne Buys – Gloria de Paula

Velterska kategorija: Niklas Stolze – Jared Gooden

Mušja kategorija: Ryan Benoit – Zarrukh Adashev

Velterska kategorija: Bryan Barberena – Jason Witt

UFC Fight Night: Hall vs Strickland
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.