Borilni športi

Tudi koronavirus ga ni zaustavil: Oliveira spisal zgodovino in si zaželel borbo s Khabibom

Ljubljana, 16. 03. 2020 12.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Brazilski MMA borec Charles Oliveira je minuli konec tedna v rodni Braziliji v sklopu borilnega dogodka UFC Fight Night 170, ki je potekal brez prisotnosti gledalcev, brez večjih težav premagal Američana Kevina Leeja in tako vrgel rokavico najboljšim borcem v lahki kategoriji.

Charles Oliveira je prepričan, da si po novi, prepričljivi zmagi proti Kevinu Leeju zasluži veliko več. V noči na nedeljo je 30-letni Brazilec iz Guaruje v okviru dogodka UFC Fight Night 170 spisal posebno poglavje v zgodovini UFC organizacije, saj je do svoje 17. zmage v karieri - sedme zaporedne - prišel pred praznimi tribunami.

Že od samega začetka pa vse do sredine tretje runde, ko je ujel Leeja na levi nogi in ga z dušenjem prisilil na predajo, je Oliveira vsilil svoj ritem borbe. Nasprotniku je dal jasno vedeti, da si želi nekaj več; to pa je borba za naslov svetovnega prvaka v lahki kategoriji, kjer za zdaj 'kraljuje' Khabib Nurmagomedov.  

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Khabib? Z veseljem ...
"Pričakoval sem takšno borbo. Proučil sem vse njegove (Leejeve, op. p.) poteze in predvsem prijeme v ključnih trenutkih. Leto dni sem čakal na to priložnost in jo maksimalno izkoristil. Zdaj pa je napočil čas za nekaj precej večjega in žlahtnejšega," je po sedmi zaporedni zmagi dejal Oliveira in razkril načrte za prihodnost.

"Boril se bom proti komurkoli. Zavedam se, da se bom moral postaviti v vrsto, a čakanja je bilo dovolj. Vem, da si zaslužim borbo za naslov svetovnega prvaka, ali pa vsaj dvoboj z enim od tekmecev iz Top 5. Toda ne bi imel nič proti obračunu z zmagovalcem borbe med Khabibom Nurmagomedovom in Tonyjem Fergusonom," je še pristavil samozavestni Brazilec.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mario Kneževi?
16. 03. 2020 16.51
-1
Zeli si on denarja.. Khabib ga poje.
DeBill
16. 03. 2020 15.54
-2
tegale bi en Sambo težkaž demuliral. mačji prdci se tako zelo napihujejo. naj se gre joshui nastavit.
OLD SUMERIAN
17. 03. 2020 14.51
+1
HAHAA ti si še otrok v glavi... Bodi raje tiho...
OLD SUMERIAN
17. 03. 2020 14.55
+1
Teškaša primerjaš z borcem iz lahke kategorije... Potem pa še omenjaš boksarskega...