Borilni športi

Tyson: Golota? Zadet sem bil. Ni vplivalo name

Washington, 14. 12. 2018 17.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Upokojeni kontroverzni boksar Mike Tyson je poskrbel, da se znova piše o njem. Ve se, da so njegovo borbo iz leta 2000 proti poljskemu boksarju Andrewu Goloti razveljavili, ker so Američana ujeli na kanabisu. A zdaj je šokiral javnost in dejal, da je marihuano kadil malce pred obračunom.

"Ko sem se boril proti Goloti, je to bilo edinkrat, ko sem kadil travo in se boril. Ni vplivalo name. Je pa očitno na Goloto," je priznal legendarni Mike Tyson, ki je v karieri poklicnega boksarja v ringu med drugim odgriznil del ušesa Evanderju Holyfieldu. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Leta 2000 sta se v Auburn Hillsu (Michigan) spopadla Tyson in Golota. Poljak se je že v prvi rundi znašel na tleh in dejal, da noče nadaljevati, a njegova ekipa ni prekinila dvoboja. Zato pa je to storila pred začetkom tretje runde. Golota je obračun končal z zlomljeno ličnico, utrpel je tudi pretres možganov in poškodbo vratu.

A veselje Tysona je trajalo malo časa, saj so dvoboj razveljavili, ker je Tyson padel na dopingu. "Oglobili so me za nekaj sto dolarjev," je dopinški prekršek pokomentiral Tyson. 

Nič takšnega, če zdaj Tyson v oddaji The Dan Patrick Show ne bi priznal, da je dvoboj odboksal zadet. "To sem storil le na eni borbi," je sicer obrazloži sloviti Tyson, čigar kariera je bila polna kontroverznih potez.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

BolecaResnica
15. 12. 2018 22.13
+5
Tyson car za vekomaj!!!
asdfghjklč
14. 12. 2018 21.27
+17
Če bi Tyson bil v svojih najboljših letih, ko je imel boksarsko kariero na vrhuncu, mu kaki Kličko in ne vem kdo še vse (ker boksa več ne spremljam kar nekaj let), ki je zdaj najboljši, niti blizu ne bi prišli. Vse bi jih zmlel kot peresce. Pa še pošteno se je vedno boril, razen, da je bil agresiven od začetka, ko se je prvič njegov izzivalec javil za borbo in vse, dokler ga ni položil. :)
Shisui
14. 12. 2018 21.12
+35
Heh. Se spomnim ko sem videorekorder štimal da je snemal ob 4.30. Zjutraj sem vstal, si naredil zajtrk in nazaj prevrtil kaseto. Preden sem se dobro usedel za mizo, da bi pojedel.... Je Tyson že zaključil :) Takih udarcev ne premore nihče. Iron Mike za vedno.
white31
14. 12. 2018 20.32
+13
legenda in car!pošteno se je boril in ga pogrešam v ring..mike car si in legenda!
orcus
14. 12. 2018 19.57
+23
Se dobro da se je zadel, drugace bi bil se bolj agresiven
glava2
14. 12. 2018 19.18
+15
v vsakem primeru ga bi razbil!!!