Borilni športi

Tyson izbral: Holyfield je bil najboljši nasprotnik, toda Ribalta ...

New York, 27. 03. 2020 16.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Legendarni ameriški boksar Mike Tyson je v zadnjih dneh zelo dejaven, saj je ob ustavljenem športnem dogajanju vedno zanimiv sogovornik. Newyorčan, ki bo junija dopolnil 54 let, je izbral tekmece, ki so ga v karieri najbolj namučili, poleg Evanderja Holyfielda pa je morda malce presenetljivo večkrat omenil tudi Kubanca Joseja Ribalto.

Tyson (na fotografiji) se je ozrl na svojo bogato in večkrat tudi kontroverzno športno pot.
Tyson (na fotografiji) se je ozrl na svojo bogato in večkrat tudi kontroverzno športno pot. FOTO: AP

V pogovoru za The Ring je Mike Tyson ocenil, da je bil njegov "najmočnejši" tekmec v karieri kubanski boksar Jose Ribalta, ki mu je na obračunu v hotelu Trump Plaza v Atlantic Cityju leta 1986 povzročal veliko preglavic. 1,95 metra visoki Kubanec je v Združene države Amerike prišel kot precej neznani izzivalec, ki bi skorajda poskrbel za veliko presenečenje proti takrat 20-letnemu Tysonu, ki se je ponašal z izkupičkom 25-0 (23 nokavtov).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Joseja Ribalto sem napadel z vsem, kar sem imel, vse pa je sprejel in se vračal po še," se je spominjal Tyson. "Bil je povsem enakovreden," je nadaljeval Tyson, ki je v zaključku borbe le uspel "zlomiti" otočana, po zmagah nad Alfonsom Ratliffom in Trevorjem Berbickom, ki sta sledili, pa je postal najmlajši prvak težke kategorije.

Holyfield (na fotografiji desno) je bil po mnenju Tysona "velik šampion".
Holyfield (na fotografiji desno) je bil po mnenju Tysona "velik šampion". FOTO: AP

Dvoboj s Foremanom, do katerega nikoli ni prišlo
Tyson je spregovoril tudi o spopadih, ki se žal nikoli niso zgodili, seveda pa ni mogel mimo velikega tekmeca Evanderja Holyfielda, ki ga je izbral kot najkakovostnejšega tekmeca. Tyson je Holyfieldu v njuni drugi borbi seveda famozno odgriznil del ušesa. 

"Rade volje bi se pomeril z Georgeem Foremanom. Veliko navijačev se je spraševalo, kdo močneje udari. Želel bi si končati te razprave tako ali drugače," pravi Tyson, potem ko je tudi Foreman sam nedavno spregovoril, da je do pogajanj za njun dvoboj že prišlo, a da naj bi bil Tyson tisti, ki se je na koncu njunemu snidenju izognil.

Tucker je imel najboljši direkt, Holmes najinteligentnejši in najboljši v obrambi, najhitrejša pa sta bila Tubbs in Green
"Najboljši direkt je imel Tony Tucker. Moral sem se dobro gibati, da sem se mu lahko izognil, sicer bi me zadel," je z izborom nadaljeval Tyson. "Najboljšo obrambo je imel Larry Holmes. Moram reči, da je bil to on, kljub temu, da sem ga na kratki razdalji dobil. A zelo težko ga je bilo udariti 'na čisto'. Larry je bil tudi najinteligentnejši. Sedem let je bil prvak in to se je videlo," meni legendarni borec iz Brooklyna.

"Najhitrejše roke je imel Tony Tubbs. Presenetila me je hitrost tistih njegovih kombinacij. In ni se bal izvesti teh kombinacij," je še povedal Tyson. "Najhitrejše noge je imel po mojem mnenju Mitch Green. Zelo težko je bilo priti predenj in močno udariti. 

O Holyfieldu pa je Tyson dejal: "Uspevali so mu prekrasni udarci z obema rokama in s slabimi nameni. Velik šampion, imel je vse: glavo, srce, odločenost, delovno vnemo. (Za najboljšega od vseh tekmecev, op. a.) bi ga izbral tudi zaradi obnašanja."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.