Borilni športi

Tyson: Mayweather ml. bi lahko postal izjemen trener

New York, 27. 04. 2020 13.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Boksarska ikona osemdesetih let minulega stoletja Mike Tyson je v pogovoru za TMZ Sports dejal, da bi Floyd Mayweather mlajši v prihodnosti lahko postal vrhunski trener. "Čeprav še vedno trdim, da odlični trenerji nikoli niso bili tudi odlični borci, je pri Floydu stanje nekoliko drugačno," meni 'Iron Mike'.

V karieri profesionalnega boksarja Floyd Mayweather mlajši ni doživel niti enega poraza. Osupljivih 50 zmag ga uvršča zelo visoko na lestvici najboljših boksarjev vseh časov, ikona tega športa Mike Tyson pa je med drugim prepričan, da bi nepremagljivemu Floydu v prihodnje lahko uspela tudi zelo spodobna trenerska kariera.

"Če pogledamo daleč nazaj v preteklost, ugotovimo, da je bilo zelo malo nekdanjih izjemnih borcev, ki so kasneje v svojem življenju postali tudi odlični trenerji. Toda ko govorimo o Floydu Mayweatherju mlajšemu, so stvari nekoliko drugačne," je v pogovoru za TMZ Sports uvodoma dejal 54-letni Tyson in nadaljeval: "Floydu pripisujem zelo dobre možnosti, da me demantira. Zakaj? Zato, ker ta človek dobesedno živi za dvorano. To je vse, kar dejansko počne v svojem življenju. Drži, da se rad zabava, hodi na razne sprejeme, toda že naslednji dan ga boste vnovič videli v dvorani, kako razmišlja o boksarski prihodnosti. To je preprosto njegov življenjski slog že zadnjih 25 do 30 let."

Floyd Mayweather bi po besedah legendarnega Mika Tysona v prihodnje lahko postal izjemen  trener.
Floyd Mayweather bi po besedah legendarnega Mika Tysona v prihodnje lahko postal izjemen trener. FOTO: AP

Ne le Mike Tyson, temveč tudi sam Mayweather ml. meni, da bi lahko zgradil uspešno trenersko kariero. "Večina, ki pozna mojo profesionalno pot, ve, da sem imel neverjeten privilegij, da so me na tej poti trenirale trenerske legende, kot sta bila moj oče in stric Roger Mayweather. In prav v njuno čast bi se želel preizkusiti v trenerski vlogi. V zadnjem obdobju, ko smo tako oddaljeni eni od drugih, sem razmišljal o tem, kako v življenja ljudi vnesti pozitivno razliko, da jim s svojimi bogatimi izkušnjami in znanjem pomagam pri izvedbi začrtanih ciljev. Pravi trener bo skušal svojega borca vselej potisniti do skrajnih meja. Drži, da sem nov v trenerskem poklicu in da sem do zdaj treniral le tiste borce brez pravih izkušenj, a nič za to, saj v tem vidim idealno priložnost za svoj vzporedni razvoj z njihovim. Toda obljubljam vam, da bom sčasoma postal eden od najboljših trenerjev na svetu," pa je nedavno napovedal Floyd Mayweather mlajši. 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.