Borilni športi

Tyson, ki je pri 53 v življenjski formi, za domačo hišo vzgaja golobe

Ljubljana, 20. 04. 2020 21.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Gašper Jakomin, M.G.
Komentarji
1

Legendarni ameriški boksar Mike Tyson pravi, da je pri 53 letih v 'življenjski formi'. Nekdanji svetovni prvak v težki kategoriji je zelo aktiven. Snema dokumentarne filme, zvezdnikom daje nasvete o boksu, veliko časa pa posveti tudi svojemu najljubšemu hobiju, vzgoji golobov. Železni Mike je v zanimivem video pogovoru razkril tudi načrte o novi tetovaži.

 

Mike Tyson je bil na vrhuncu boksarske kariere strah in trepet tekmecev. Njegova udarna ne samo desnica, ampak tudi levica sta redno deklasirali nasprotnike. Petnajst let po njegovem zadnjem dvoboju – in to pri 53 letih – pa še vedno poskakuje kot mladenič. "Še nikoli se nisem počutil bolje. Sem najbolje telesno pripravljen, od kar obstajam," je prepričan Tyson, ki kar prekipeva od energije. Ameriške televizijske hiše kot po tekočem traku snemajo dokumentarne nanizanke o njem, nastopa v filmih. Svoje boksarsko znanje pa je delil tudi s teniško zvezdnico Sereno Williams. "Zame je to najboljši čas v življenju. Tako čutim. Ne občutim nobenih omejitev in občutek imam, da ne more iti nič narobe," je v pogovoru za WBC Talks pristavil 'Železni Mike'.  

Še preden je v sebi ukrotil destruktivno pošast je živel divje življenje na veliki nogi. Zapravil je milijone dolarjev, tudi za eksotične živali, česar ne skriva. "Imel sem jih kar nekaj. Mislim, da so moje najljubše žival vseh časov golobi," je izpostavil Tyson, ki je ob vzgoji golobov za domačo hišo našel nekaj, kar je vedno iskal. "To je mir. To je nekaj, kar mi denar ali kar koli drugega ne morejo dati. Tudi ljubezen mi tega ne more dati," je podčrtala ameriška legenda boksa. Tyson ima še eno ljubezen in to je umetnost, ki je izražena na koži. Na začetku je bila njegova obrazna tetovaža predmet nenehnega zgražanja. "Ker sem tako dobro telesno pripravljen, sem razmišljal, da bi si s tetovažo porisal celotno telo," je zaključil Tyson. 

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

igor1
23. 04. 2020 08.15
+2
kolko jaz vem vzgaja marihuano legalno