Borilni športi

Tysonovi spomini: Kako sem kot 10-letnik nokavtiral smetarja

New York, 16. 03. 2020 14.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Legendarni ameriški boksar Mike Tyson je spregovoril o enem najbolj travmatičnih dogodkov v svojem življenju. Ko mu je poginil golob Julius, se je kot 10-letni fant nato zapletel v spopad z nič hudega slutečim smetarjem.

Tyson (desno) v pogovoru z nogometašem Jacksonville Jaguarsov D. J. Charkom.
Tyson (desno) v pogovoru z nogometašem Jacksonville Jaguarsov D. J. Charkom. FOTO: AP

Mike Tyson nikoli ni skrival, da so golobi ena njegovih največjih, če ne celo največja ljubezen. Legendarni ameriški boksar, ki je v karieri poleg naslovov svetovnega prvaka zbral 50 zmag (kar 44 od teh z nokavtom), se je nad golobi navduševal že kot golobrad mladenič, ko pa mu je poginil golob Julius, je to zdaj 53-letnega šampiona močno prizadelo.

"Nekega jutra sem se zbudil in spoznal, da je moj najljubši golob Julius poginil," se je za World Boxing Council mladih let v newyorškem Brooklynu spominjal Tyson. "Povsem me je sesulo in njegovo kletko sem želel še uporabiti njemu v spomin, pustil sem jo na stopnicah in se vrnil še po neke reči, ko pa sem prišel nazaj, sem videl smetarja, kako je kletko že poslal skozi stiskalnik. Stekel sem proti njemu in ga zadel točno na sence s titansko desnico, po kateri je obležal nezavesten."

'Golob je bila prva stvar, ki sem jo imel v življenju rad'
Tyson je razkril tudi, da je njegova ljubezen do golobov med odraščanjem poskrbela tudi za njegov prvi pretep. Tako se je kot desetletnik pomeril z nasilnežem, ki mu je pred njegovimi očmi usmrtil goloba.

"Nek tip je mojemu golobu odtrgal glavo. To je bila prva stvar, ki sem jo imel v življenju rad. Golob. Ne vem, zakaj, počutim se smešno že zdaj, ko to poskušam razložiti. A res so zelo podobni ljudem," je še povedal Tyson.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

nono1234
23. 03. 2020 11.56
+1
Legenda in norec v isti osebi !
Vikica
21. 03. 2020 16.59
+0
Ja ok kot boksar samo njegovo življenje je pa slabše kot ........, se ti tak človek zasmili.
Andrejc1
30. 03. 2020 12.03
+3
Niti ne. Tip se je v zadnjih letih našel, če si gledal kakšnega od zadnjih intervjujev je bil vesel in sedaj mislim, da uživa v življenju na svoj način.
Ustreljengolob
17. 03. 2020 21.42
+9
Zaradi njega sem ure in ure spremljal boks...res nadčloveško natreniran je bil takrat.
krnekilojz
16. 03. 2020 20.49
+13