Borilni športi

Usman in Covington za spektakularen zaključek borilnega leta 2019

Las Vegas, 09. 12. 2019 13.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Vstopili smo v teden, ki bo ponudil prvovrstni borilni spektakel za zaključek leta 2019, v katerem ni manjkalo vrhunskih borb. Za piko na i bosta v lasvegaški T-Mobile Areni poskrbela aktualni UFC prvak velterske kategorije Kamaru Usman in njegov prvi izzivalec, Colby Covington.

Na bližajočem se borilnem vrhuncu iztekajočega se koledarskega leta UFC 245 v Las Vegasu bomo ob omenjenem dvoboju za naslov velterskega prvaka med Kamaruajem Usmanom in Colbyjem Covingtonom priča še dvema obračunoma za šampionski pas.

Za svetovnega prvaka v peresnolahki kategoriji se bosta udarila aktualni prvak Max Holloway in prvi izzivalec Alexander Volkovski, medtem ko se bosta v ženski konkurenci za naslov svetovne prvakinje v bantamski kategoriji pomerili aktualna prvakinja, neustrašna Brazilka Amanda Nunes, in njena glavna izzivalka, Germaine de Randemie. Slednja je že izkusila grenkobo poraza proti odlični Nunesovi pred natanko šestimi leti, ko je bila primorana že v zelo zgodnji fazi predati dvoboj. Mnogi poznavalci dogajanja v ženskem delu UFC-ja so prepričani, da bo imela Brazilka tokrat težje delo kot leta 2013. De Randemiejeva trdi, da je tedaj komaj dobro prešla s kickboxinga na MMA borbe, kar je gotovo vplivalo na razplet njune prve medsebojne borbe. "Tudi Amanda (Nunes, op. p.) je šest let pozneje drugačna borka, kot je bila takrat. Prepričana sem, da se ji lahko uspešno postavim po robu, a obenem se zavedam, da me čaka zelo zahteven obračun," pred sobotnim spektaklom v Las Vegasu pravi prva izzivalka Nunesove.

Kamaru Usman (na sliki desno) je prepričan v svojo zmago nad glavnim izzivalcem Colbyjem Covingtonom.
Kamaru Usman (na sliki desno) je prepričan v svojo zmago nad glavnim izzivalcem Colbyjem Covingtonom. FOTO: AP

Makedonski Avstralec 'preti'
Skupaj imata kar 21 zmag znotraj UFC organizacije in se z razlogom ponašata z oznako najboljših borcev peresnolahke kategorije na svetu. Za nekoga se bo zmagoviti niz gotovo končal, toda če vprašate branilca naslova Maxa Hollowayja ali njegovega prvega izzivalca Alexandra Volkova, se nam obeta nepredvidljiva borba z negotovim koncem. 

Avstralski borec makedonskih korenin se zaveda edinstvene priložnosti, ki jo ob morebitnem porazu morda nikoli več ne bo dočakal, medtem ko se želi Holloway z novo zmago še dodatno približati dejstvu, da gre za največjega prvaka te kategorije vseh časov.

Nestrpnost močnejša od zdravega rivalstva
Da to ni več pravo, športno rivalstvo med Usmanom in Covingtonom, vedo že ptice na veji. Vse skupaj je prešlo v močno nestrpnost med borcema v trenutku, ko je prvoomenjeni osvojil naslov svetovnega prvaka v velterski kategoriji, drugi pa je v nekem trenutku izgubil še tisti, tako imenovani, začasni naslov prvaka. Pa čeprav se Covington, kljub dejstvu, da je Usman (trenutno) boljši borec od njega, smatra za najboljšega nad najboljšimi, kar ne nazadnje potrjuje tudi z nastopaškim in občasno kar arogantnim vedenjem v javnosti.          

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.