Borilni športi

UFC-poslastica v Vegasu: Ševčenkova in Figueiredo branita naslov

New York, 20. 11. 2020 18.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
J.K., M.G.
Komentarji
1

Ta konec tedna se bodo v UFC-oktagonu delili naslovi v mušji kategoriji. Na UFC 255, ki ga bo znana borilna organizacija pripravila na domačem dvorišču v Las Vegasu, se bosta za laskavi naslov v moški konkurenci pomerila Deiveson Figueiredo in Alex Perez, medtem ko bo vsaj tako zanimiv tudi spopad Valentine Ševčenko s prvo izzivalko Jennifer Maia. Prenos boste lahko to nedeljo ob 4. uri zjutraj spremljali na VOYO.

UFC  255: Figueiredo vs Perez – v nedeljo ob 4. uri zjutraj. Ne zamudite!
UFC 255: Figueiredo vs Perez – v nedeljo ob 4. uri zjutraj. Ne zamudite! FOTO:

V Las Vegasu se nam obetata dve borilni poslastici, in sicer spopad Deivesona Figueireda z Alexom Perezom, ki je označen za glavno borba večera. A ne dvomimo, da bistveno manj atraktiven ne bo niti spopad kraljice mušje kategorije Valentine Ševčenko, ki jo bo tokrat izzvala brazilska borka Jennifer Maia. Obe borbi bosta šteli za naslov prvaka oz. prvakinje. 

Kirgizijka Valentina Ševčenko, ki se bori pod perujsko zastavo, vselej pobere veliko pozornosti, kjer koli se pojavi. Tako bo tudi v domačem Las Vegasu (tu namreč živi), kjer bo poskusila pod okriljem organizacije UFC zmagati še šestič zapored. Na svojem kontu ima izkušena borka iz Azije kar 19 zmag, v karieri borke pa je zbrala le tri poraze (v vseh organizacijah). Pod okriljem organizacije UFC je le dvakrat izgubila, a v bantamski kategoriji – obakrat proti Amandi Nunes. V mušji kategoriji je nadvse dominantna in za zdaj nedotakljiva. Jennifer Maia ima precej slabšo statistiko (18-6-1), toda Brazilka verjame, da tokrat lahko preseneti Ševčenkovo in ji sleče šampionski pas.  

Valentina Ševčenko
Valentina Ševčenko FOTO: AP

Figueiredo, ki ima za seboj zanimivo življenjsko zgodbo, saj je pred kariero borca delal kot zidar, frizer in japonski kuhar, bo v mušji kategoriji prvič branil pas, potem ko februarja ni prestal tehtanja proti Josephu Benavidezu. Ta obračun je tedaj zmagal s tehničnim nokavtom, toda zaradi vseh okoliščin je sledil še povratni obračun, ki je štel za izpraznjen naslov prvaka. Tudi tega je Figueiredo dobil, s čimer je osvojil svoj prvi šampionski pas. Tokrat bi se moral pomeriti s Codyjem Garbrandtom, toda temu je poškodba na treningu preprečila boj za šampionski pas, tako da je moral mesto odstopiti nekomu drugemu. Zamenjavo so organizatorji našli v Alexu Perezu, ki bo v nedeljo na VOYO ob 4. uri zjutraj lovil svojo četrto zaporedno zmago. Do zdaj ima pod okriljem organizacije UFC le en poraz (v UFC 6-1), ta je prišel proti Benavidezu oktobra 2018. 

Deiveson Figueiredo (levo)
Deiveson Figueiredo (levo) FOTO: AP
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mr.puff puff
20. 11. 2020 20.08
+1
Upam na dobre borbe pa platinum perry naj raztura