Borilni športi

Adesanya napada Blachowicza in poltežko kategorijo

Las Vegas, 03. 03. 2021 10.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V noči na nedeljo boste ljubitelji mešanih borilnih veščin zopet prišli na svoj račun. Težko pričakovani dogodek UFC 259 bo postregel s kar tremi boji za šampionske pasove, vrhunec pa bo zagotovo spopad Jana Blachowicza in Israela Adesanye za kralja poltežke kategorije. S prenosom na VOYO pričenjamo v nedeljo ob 4. uri zjutraj.

Israel Adesanya je po mnenju mnogih novi veliki zvezdnik organizacije UFC.
Israel Adesanya je po mnenju mnogih novi veliki zvezdnik organizacije UFC. FOTO: AP

38-letni Jan Blachowicz bo prvič branil naslov prvaka v poltežki kategoriji, medtem ko lahko Israel Adesanya postane sploh prvi sočasni lastnik šampionskih pasov v srednji in poltežki kategoriji. 31-letnik iz nigerijskega Lagosa bi z zmago postal šele četrti borec, ki bi bil istočasno prvak dveh različnih divizij organizacije UFC. 

Šele šestič v zgodovini UFC se bo zgodilo, da se bosta med seboj udarila aktualna prvaka dveh različnih kategorij. Dogodek se bo sicer odvil v Las Vegasu, tako kot vse ostale borbe pa si ga boste lahko ogledali na VOYO.

Adesanya, ki je v UFC na devetih obračunih še brez poraza, tudi tokrat velja za favorita. Čeprav je v najprestižnejši organizaciji za mešane borilne veščine le tri leta, je na seznam premaganih že dodal številne izjemne borce, kot so Anderson Silva, Kelvin Gastelum, Robert Whittaker in Paulo Costa. Številni pa napovedujejo, da bi si  Nigerijec, ki sicer nastopa za Novo Zelandijo, ob zmagi za naslednji izziv izbral težko kategorijo, v kateri je nekoč že nastopal kot kickboksar, tako da bi lahko postal istočasni nosilec kar treh šampionskih pasov. 

Šampionska pasova pa bosta v igri tudi na dveh preddvobojih. Za naslov v ženski peresni kategoriji se bosta pomerili aktualna prvakinja Amanda Nunes, ki ima trenutno v lasti tudi pas v bantamski kategoriji, in Megan Anderson. Borki bi se morali pomeriti že na dogodku UFC 256 12. decembra lani, a je Nunesova tedaj nastop odpovedala zaradi poškodbe.

32-letna Brazilka, ki jo imajo mnogi za najboljšo borko v zgodovini UFC, je neporažena že od septembra 2014, odtlej pa je zabeležila enajst zaporednih zmag. Stavnice ji tudi tokrat pripisujejo vlogo izrazite favoritinje, a bo zanimivo videti, kako se bo "Levinja", kot se glasi njen vzdevek, odzvala, potem ko je s partnerico in prav tako borko UFC Nino Ansaroff pozdravila svojega prvega otroka, v zadnjih 15 mesecih pa je le enkrat stopila v oktagon.

Še pred obračunom Nunesove in leto dni mlajše Avstralke pa bo na sporedu še šampionski spopad v moški bantamski kategoriji med Petrom Janom in Aljamainom Sterlingom. Borca bi se prav tako morala pomeriti že decembra, a je Jan odpovedal zaradi težav z vizumom. 28-letni Rus velja za favorita, saj v UFC še ne pozna poraza, nazadnje pa je julija lani ugnal Joseja Alda. Na drugi strani ima 31-letni Američan v UFC 11 zmag in tri poraze, kot zadnjega je junija ugnal Coryja Sandhagna.

Jan Blachowicz – Israel Adesanya, UFC 259

Glavni spored UFC 259: 

Poltežka kategorija: Jan Blachowicz – Israel Adesanya 

Ženska peresna kategorija: Amanda Nunes – Megan Anderson 

Bantamska kategorija: Petr Jan – Aljamain Sterling 

Lahka kategorija: Islam Makhačev – Drew Dober

Poltežka kategorija: Thiago Santos – Aleksandar Rakić

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ibrahimović_Ibra
04. 03. 2021 13.00
+0
Če bo tale piii... od Adesanye sam bežau po oktagonu tak, ko je proti, če se ne motim Silvi pol bolš, da ne gre v fight! Upam pa, da ga Jan lepo pošle v mižule 😴😃
majsta
04. 03. 2021 14.07
+0
proti tej pii...., ti ne bi zdržal 10 sekund! Vidi se da še nisi enkrat udaril v boksarsko vrečo!
Ibrahimović_Ibra
04. 03. 2021 16.18
+3
Ne lapaj neka v prazno, če ne veš o čem se gre! Idi raje igrat tetris!
majsta
05. 03. 2021 13.51
mogoče predobro vem za kaj se gre. To je borba, vsak lahko izgubi. Očitno si pogledal 2 fighta pa si pameten. Vsak od borcev ima svojo taktiko, in samo s svojo taktiko lahko zmaga! Pa mislim da nisem lapal v prazno , če ti misliš da bi lahko zdržal več ko 10 sekund se pošteno motiš hahahaha ciciban
samosamo7026
03. 03. 2021 13.18
+3
mr.puff puff
03. 03. 2021 12.30
+8
Polish power!