Borilni športi

Masvidal bo pred 15 tisoč navijači iskal maščevanje proti Usmanu

Jacksonville, 23. 04. 2021 15.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ljubitelji borilnih veščin boste ta vikend zopet prišli na svoj račun na VOYO. V petek bomo prenašali novo ligaško tekmovanje MMA PFL 1, v soboto pa sledita organizaciji KSW ob 20. uri in nato v noči na nedeljo še dogodek UFC 261 z glavnim obračunom Jorgeja Masvidala in Kamaruja Usmana. Prenos težko pričakovanega spektakla s Floride bomo začeli ob 4. uri zjutraj.

VIDEO: Vrhunci prvega spopada med Usmanom in Masvidalom

Vse borilne spektakle lahko na VOYO spremljate v živo ali za nazaj. Na povezavi najdete tudi prvi spopad Usmana in Masvidala.

Težko pričakovani UFC 261 je bil sprva predviden v Singapurju, a organizatorji s tamkajšnjimi oblastmi niso našli skupnega jezika glede udeležbe navijačev, zato je prvi mož UFC-ja Dana White sporočil, da se bo dogodek odvil v Združenih državah Amerike. Najprej je bilo pričakovati, da ga bo gostil Las Vegas, 15. marca pa je White potrdil, da bo vloga gostitelja pripadla mestu Jacksonville na Floridi. Kot je še dodal, bo na tribunah prisotnih kar 15 tisoč navijačev, tako da bo dvorana prvič pod okriljem UFC po izbruhu novega koronavirusa razprodana.

Vsa pozornost bo usmerjena v obračun med Kamarujem Usmanom in Jorgejem Masvidalom. Borca sta se med seboj že pomerila na dogodku UFC 251, ko je po soglasni sodniški odločitvi slavil prvi, a Masvidal zatrjuje, da bo tokrat drugače. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V minulih dneh ni manjkalo zbadljivk z obeh strani
Nigerijski borec, ki je do šampionskega pasu v velterski kategoriji prišel po zmagi nad Tyronom Woodleyjem marca 2019 in ga je odtlej še trikrat uspešno ubranil, je na stavnicah znova v vlogi favorita. Prvi obračun pred slabim letom dni je dobil na videz enostavno, a treba je vedeti, da je imel Masvidal za pripravo nanj le teden dni časa.

Tudi zato je 36-letni Američan, ki je rojen ravno na Floridi, kjer se bo odvil njun povratni dvoboj, še kako samozavesten. Kot se za UFC spodobi, v zadnjih dneh ni manjkalo zbadljivk z obeh strani. Masvidal naj bi Usmana označil za strahopetca, nigerijski šampion pa je nazaj udaril v intervjuju za MMA Junkie. "Takšne obtožbe so precej hude, sploh če letijo na nekoga, ki ti je dal dve priložnosti. Zaradi mene je zaslužil največ denarja v svoji karieri, zaradi mene se je sploh znašel tu," je bil oster Usman. 

"Ima to srečo, da se dvakrat zapored bori za šampionski pas, kar sem mu jaz omogočil. Da me je označil za strahopetca, se mi zdi nekoliko neumno," je še dodal. Je pa Masvidal že dejal, da bo Usmanu v primeru zmage tudi sam ponudil možnost še enega dvoboja: "Zagotovo je res, da mi je dal novo priložnost, zato mu bom, če zmagam, tudi sam to omogočil." 

UFC 261: Usman vs Masvidal
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.