Borilni športi

Se bo McGregor vrnil na pota stare slave? Vložek proti Poirierju je velik

Las Vegas, 10. 07. 2021 18.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Marko Gašparin
Komentarji
9

Pred Conorjem McGregorjem je v noči s sobote na nedeljo (ob 4.00 s prenosom na VOYO) v areni T-Mobile v Las Vegasu izjemno pomembna borba. Borba lahke kategorije pod okriljem organizacije UFC, s katero bi se lahko vrnil na pota stare slave oz. vsaj dokazal, da še ni za staro šaro. Poraz bi bržkone že pomenil, da McGregor dokončno ni več strah in trepet UFC-ja. Zmagovalec obračuna se bo v bližnji prihodnosti pomeril s trenutnim prvakom lahke kategorije Charlesom Oliveiro.

Dustin Poirier in Conor McGregor
Dustin Poirier in Conor McGregor FOTO:
Prenos glavne borbe dogodka UFC 264 med Conorjem McGregorjem in Dustinom Poirierjem bo na VOYO v nedeljo ob 4. uri zjutraj. Ne zamudite. 

Zloglasni Irec je bil pred borbo z Dustinom Poirierjem videti precej bolj živčen kot običajno, a jasno je, zakaj je tako. Gre za tretje dejanje med obema borcema. Prvo je dobil Conor McGregor že septembra 2014, letos januarja pa je Poirier Ircu s tehničnim nokavtom vrnil milo za drago. Američan je prepričan, da lahko slavi še drugič zapored in tako zakoraka na dominantno pot lahke kategorije. Poirier je v zadnjih štirih letih in pol izgubil le proti nespornemu vladarju lahke kategorije Habibu Nurmagomedovu – v tretji rundi je Dagestanec leta 2019 slavil z davljenjem. A ker se je Nurmagomedov upokojil, je želja po vladanju v lahki kategoriji med številnimi borci zelo velika. Jasno je že, da se bo zmagovalec glavne borbe dogodka UFC 264 boril s trenutnim prvakom lahke kategorije, Brazilcem Charlesom Oliveiro, poleg McGregorja in Poirierja pa ima v lahki kategoriji svojo računico še Justin Gaethje. A ta v oktagon ni stopil vse od zadnjega poraza – to je bil ravno poraz proti Habibu oktobra lani. 

 UFC 264: Dustin Poirier vs. Conor McGregor 3
UFC 264: Dustin Poirier vs. Conor McGregor 3 FOTO: VOYO

Kaj borba na dogodku UFC 264 pomeni za oba borca? 
Če bo McGregor zmagal, se bo pomeril za prestol lahke kategorije z Oliveiro, poraz pa bi bil zanj bistveno usodnejši kot za Poirierja. Verjetno bi mu tako ostala le še trilogija z Nateom Diazom v velterski kategoriji. Zato je vložek borbe veliko večji za Irca kot za Američana, so prepričani številni analitiki. Ti so med drugim prepričani, da skoraj zagotovo ne bo četrtega dejanja, če zmaga Poirier. To bi pomenilo, da bi iz medsebojnih obračunov kot zmagovalec za vse čase izšel Američan. A njegovi cilji so še bistveno večji: postati prvak lahke kategorije, kar je ob  Habibovi upokojitvi zagotovo velika želja marsikaterega MMA-borca. 

Prenosi UFC 264 na VOYO:
Lahka kategorija
Dustin Poirier vs. Conor McGregor    

Velterska kategorija
Gilbert Burns vs. Stephen Thompson    

Težka kategorija
Tai Tuivasa vs. Greg Hardy    

Kategorija do 63 kg
Irene Aldana vs. Yana Kunitskaya    

Bantamska kategorija
Sean O'Malley vs. Kris Moutinho 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Celjan78
10. 07. 2021 21.25
+1
Ne staviti na McGregorja... Križ ga hebe... Se vidijo sledovi od ventuz😅😅😅 po hrbtu
mikica247
10. 07. 2021 21.17
+7
Kakšni komentarji ha ha ha. A vi to resno? A res mislite, da je vse to pristno? No če ste verjeli, da si samski moški na Pop Tv res išče partnerko, pol verjamem, da tudi to verjamete. Sicer pa fantje to je šou. Vse je dogovorjeno in zrežirano. Irec ima vlogo gobezdala on tadrugi pa kao čaka v zasedi. Oba dobita veliko vsoto denarja in ko se ugasneho kamere gresta na pijačo in se vsem vam režita.
Abudaby
10. 07. 2021 21.09
+2
Let's go Dustin!! Pometi s tem irskim gobezdalom :)
Jetski
10. 07. 2021 20.22
+2
Nastopač jih bo spet fasu!!
User792410
10. 07. 2021 20.09
+4
Nedvomno je Conor McGregor legenda svojega časa, od jutri dalje bo, na žalost le še ena izmed legend, ki niso znale pravi čas odnehati, od stare slave pa mu bo ostalo le še prepotentno gobezdanje.
pokercat912
10. 07. 2021 19.41
+2
Upam da ga Dustin spremeni v dust 🙏
mferk1
10. 07. 2021 19.41
+7
Bo zanimivo ampak mislim, da je Dustin premočan. Upam pa na super "fight" nasploh
blackkesi
10. 07. 2021 19.31
+6
Dastin ga bo ubou
TolstojV
10. 07. 2021 18.52
+5
Mc Gregor bo dobil po kinti in iz stare slave ne bo več nič! Danes poničibga bodo iz ringa odnesli!