Borilni športi

Dve borbi za naslov prvaka in težko pričakovani povratek Nicka Diaza

Las Vegas, 21. 09. 2021 12.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Žiga Košec
Komentarji
6

Ljubitelji in ljubiteljice borilnih veščin boste ta konec tedna prišli na svoj račun. V noči s sobote na nedeljo bo potekal borilni spektakel UFC 266, na katerem se bosta odvili dve borbi za naslov prvaka: Alexander Volkanovski bo pas branil proti Brianu Ortegi, Valentina Ševčenko pa proti Lauren Murphy. Poleg tega pa se bo po dolgoletni odsotnosti v oktagon vrnil ljubljenec občinstva Nick Diaz, ki se bo pomeril z Robbiejem Lawlerjem. Spektakel si lahko v živo ogledate na VOYO od 4.00 dalje.

Arena T-Mobile v Las Vegasu bo po julijskem spektaklu UFC 264, ko sta trilogijo zaključila Conor McGregor in Dustin Poirier, ponovno gostila najboljše borce mešanih borilnih veščin na svetu. 

Glavni del spektakla bosta v ženski mušji kategoriji otvorili prvouvrščena izzivalka Jessica Andrade in petouvrščena Cynthia Calvillo. Andradejeva je aprila letos že imela priložnost prvakinji Ševčenkovi odvzeti šampionski pas, a jo je Kirgizijka ustavila v drugi rundi. Tokrat bo njena nasprotnica 34-letna Američanka, ki se počasi, a vztrajno vzpenja po lestvici izzivalk. V zadnji borbi jo je sicer premagala Katlyn Chookagian, a večjo težavo Calvillovi predstavlja izgubljanje kilogramov, zaradi česar bi bila ob morebitnem porazu to lahko njenazadnja borba v tej kategoriji.

UFC 266: Volkanovski vs Ortega

Drugi obračun bo pripadel težkokategornikoma Curtisu Blaydesu in Jairzinhu Rozenstruiku. Blaydes je proti Derricku Lewisu februarja letos doživel šele svoj tretji poraz v profesionalni karieri in se s tem precej oddaljil od želene borbe za naslov prvaka, saj je dvakrat v karieri že izgubil proti aktualnemu prvaku Francisu Ngannouju. Rozenstruik pa je svoj sploh prvi poraz doživel maja lani prav tako proti Ngannouju, teden za Blaydesom pa je izgubil še proti aktualnemu začasnemu prvaku Cirylu Ganu. Ker imata tako Blaydes kot Rozenstruik v rokah prave 'bombe' in le redko dočakata zadnji zvonec, si zagotovo lahko obetamo predčasen zaključek enega ali drugega borca.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Dvajsettisočglava množica bo zagotovo najglasneje sprejela ljubljenca domačega občinstva Nicka Diaza, ki bo dočakal težko pričakovani povratek v oktagon. Legendarni 38-letni borec se v oktagonu ni pomeril že vse od zadnjega dne leta 2015, ko je po sodniški odločitvi sicer izgubil proti še eni legendi Andersonu Silvi, a je bila borba zaradi pozitivnih testov na prepovedane substance obeh borcev nato označena za neveljavno. Diazov nasprotnik bo stari znanec Robbie Lawler, s katerim sta se že pomerila 'davnega' leta 2004, ko je z nokavtom v drugi rundi zmagal Diaz. Lawler, bivši prvak UFC-jeve velterske divizije, je bil od Diaza v zadnjem obdobju precej bolj aktiven, a ne pretirano uspešen. V zadnjih šestih letih je v oktagonu stal sedemkrat in le dvakrat iz njega odšel z dvignjenimi rokami, proti Diazu pa bo poskušal prekiniti niz štirih zaporednih porazov.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V predzadnji borbi večera bo prvič v igri šampionski pas, ki je že skoraj tri leta v lasti Valentine Ševčenko. Kirgizijka z vzdevkom 'Metek' je pas že petkrat uspešno obranila, nazadnje aprila letos, ko ji ni bila kos prva izzivalka Jessica Andrade. Priložnost za osvojitev naslova proti Ševčenkovi bo tokrat imela 38-letna Lauren Murphy. Tretjeuvrščena izzivalka je trenutno v nizu petih zmag, s šesto pa bi verjetno presenetila veliko večino oboževalcev mešanih borilnih veščin, saj ji stavnice za zmago pripisujejo zelo malo možnosti.

Valentina Ševčenko po zmagi nad Jessico Andrade
Valentina Ševčenko po zmagi nad Jessico Andrade FOTO: AP

Glavna borba večera in drugi obračun za šampionski pas bo spektakel v moški peresni kategoriji med nespornim prvakom Alexandrom Volkanovskim in drugim izzivalcem Brianom Ortego. Volkanovski, ki je svoj sploh edini poraz v profesionalni karieri doživel daljnega leta 2013, je dvakrat zapored premagal prvega izzivalca Maxa Hollowaya, proti kateremu je njegov nasprotnik Ortega doživel svoj sploh edini poraz v profesionalni karieri. Volkanovski in Ortega sta poletje pred obračunom preživela kot glavna trenerja v UFC-jevem resničnostno-borilnem šovu The Ultimate Fighter, kjer je na koncu dominantno slavil Volkanovski, čigar tekmovalci so zasedli vsa štiri mesta v finalu.

Alexander Volkanovski po drugi zmagi nad Maxom Hollowayem
Alexander Volkanovski po drugi zmagi nad Maxom Hollowayem FOTO: AP

Seznam vseh borb, ki si jih boste lahko v živo ogledali na VOYO:

Peresna kategorija: Alexander Volkanovski – Brian Ortega (za naslov prvaka)

Ženska mušja kategorija: Valentina Ševčenko – Lauren Murphy (za naslov prvakinje)

Velterska kategorija: Nick Diaz – Robbie Lawler

Težka kategorija: Curtis Blaydes – Jairzinho Rozenstruik

Ženska mušja kategorija: Jessica Andrade – Cynthia Calvillo

UFC 266: Volkanovski vs Ortega
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

thedutchman
25. 09. 2021 12.07
alo voyo kje je prenos Joshua vs Usyk,če ne bo dvoboja bo voyo stop
Strenght coach
23. 09. 2021 08.12
Pričakujemo lepe predstave..
Hello.
21. 09. 2021 16.40
+2
Uff zanimivo!
mišelin
21. 09. 2021 16.00
+2
vrhunsko gremo diaz
slimy12
21. 09. 2021 14.44
+2
akmt
21. 09. 2021 14.07
-1