Borilni športi

Gaethje in Chandler začela spektakel, Usman in Covington pred revanšo sovražno razpoložena

New York, 06. 11. 2021 16.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
Žiga Košec
Komentarji
3

Borci, ki se bodo v kultnem Madison Square Gardnu pomerili v noči s sobote na nedeljo po našem času, so že opravili uradno tehtanje in še zadnje medijske obveznosti. Na novinarski konferenci zmerljivkam ni bilo videti konca, posebej vročekrvna pa sta bila glavna akterja borilnega spektakla, Kamaru Usman in Colby Covington. UFC 268 si lahko v živo ogledate na VOYO.

Tik pred dogodkom se je nekoliko spremenil vrstni red borb, saj bosta glavni del po novem odprla Justin Gaethje in Michael Chandler, od katerih si ljubitelji MMA-ja obetajo pravo poslastico. Svojo napoved borbe je z medijskimi predstavniki takole delil Chandler: "Vsi vedo, kaj se zgodi, ko stopi v kletko Michael Chandler, in vsi vedo, kaj se zgodi, ko stopi v kletko Justin Gaethje. Na začetek dogodka so naju prestavili zato, da začneva udarno in razveseliva navijače. Justin Gaethje bo nokavtiran v prvi rundi." "Bori se tako kot jaz, oba se izstreliva kot ognjemet že na samem začetku. Vem, da bo poskušal zaključiti že v prvi rundi, a bom že poskrbel, da bo moral poseči po svoji rokoborbi in se začeti pomikati nazaj. Bomo videli, kdo je p****, ko me bo poskušal podreti na tla," je o svojem tekmecu dejal Gaethje.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Naslednja bosta v oktagon stopila peresnokategornika Shane Burgos in Billy Quarantillo. Za oba borca bo to druga borba v tem letu. V prvi sta oba prikazala odlično borbo, ki je dobila naziv borba večera, s tem pa sta si prislužila finančni bonus, ki ga ta naziv prinaša. Quarantillo je s tehničnim nokavtom v tretji rundi premagal Gabriela Beniteza, Burgos pa je po nenavadnem nokavtu izgubil proti Edsonu Barbozi.

UFC 268: Usman vs. Covington 2

Za njima bosta nastopila UFC-jev veteran Frankie Edgar, ki se v organizaciji bori že vse od leta 2007, in Marlon Vera. 40-letni Edgar se želi pobrati po porazu, ki mu ga je s hitrim in atraktivnim nokavtom februarja letos zadal Cory Sandhagen. Edgar, ki ima za sabo že 34 profesionalnih borb, se po borbi z Vero še ne misli športno upokojiti. 12 let mlajši Ekvadorec Vera pa se bo skušal z zmago proti veteranu uvrstiti med najboljših deset borcev bantamske kategorije.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Nato pa bo na vrsti prvi obračun za šampionski pas, in sicer med Rose Namajunas in Džang Vejli. Redkobesedna Namajunasova je osvojitev pasu aprila letos prav proti Kitajki pripisala svoji miselnosti. "Jaz sem prvakinja, jaz sem najboljša," je samozavestno zatrdila in dodala še: "Vem, kaj je Vejli storila prejšnjim nasprotnicam, zato moram biti ves čas pripravljena." Džang Vejli, ki je proti Namajunasovi doživela šele svoj drugi poraz v profesionalni karieri, pa je dejala, da se je iz poraza veliko naučila in da bo šla tokrat v kletko precej bolj sproščena.

Zamujene borbe si lahko kadar koli ogledate na VOYO!

Najbolj napeto pa je bilo prav med glavnima borcema večera, ki se več kot očitno ne marata in želita še enkrat s pestmi poravnati račune. Colby Covington še vedno ne priznava poraza, ki mu ga je decembra 2019 zadal Kamaru Usman. 33-letni borec z vzdevkom 'Kaos' mu poleg goljufanja med borbo očita tudi jemanje nedovoljenih poživil. Leto starejši Usman pa je – ravno nasprotno od nasprotnikovih trditev – dan pred borbo postal prvi borec, odkar UFC sodeluje z ameriško protidopinško agencijo (izvirno USADA), ki je uspešno prestal 50 testiranj.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Prvak Usman že težko pričakuje peto obrambo šampionskega pasu: "Cenim vse, kar počne, vse, kar prinaša v to borbo ... Všeč mi je, ker mi predstavlja izziv, in v tem delu kariere se veselim izzivov. V soboto zvečer pa bom naredil to, kar počnem najbolje: premagal bom izziv, ki je pred mano." O izzivalcu pa meni: "Je zelo talentiran, pridno trenira in vsakič pokaže, kaj zna v ringu, ampak kot sem enkrat že dejal, se mora sprijazniti z dejstvom, da je nekdo pač boljši od njega."

Covington je Usmanu na drugi strani očital goljufanje v prvi borbi, saj naj bi prvak udarec v mednožje in oko zaigral, da bi s tem dobil nekaj dragocenih minut počitka. "Za vsako ceno se je želel izogniti revanši, ampak stric Dana (White) in UFC sta ga prisilila v borbo, on že ve, kdo je 'očka' in kdo je dobil prvo borbo. Ve, da bi ga jaz uničil, če se ne bi delal, da sem ga zadel v mednožje in oko. Jaz ne živim v preteklosti, v soboto zvečer vam bom pokazal prihodnost te kategorije, ko bom uničil 'Martyja Fakenewsmana ('Lažnonovičnika', op. p.)'."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Seznam vseh borb, ki si jih boste lahko ogledali na VOYO:

Velterska kategorija: Kamaru Usman – Colby Covington (Usman brani naslov prvaka)

Ženska slamnata kategorija: Rose Namajunas – Džang Vejli (Namajunasova brani naslov prvakinje)

Bantamska kategorija: Frankie Edgar – Marlon Vera

Peresna kategorija: Shane Burgos – Billy Quarantillo

Lahka kategorija: Justin Gaethje – Michael Chandler

UFC 268: Usman vs Covington 2
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

pupy53
06. 11. 2021 21.33
zelo žalostno da voyo nni kupil pravic za boksarski dvoboj ki bo prvič v zgodovini ere 4 najprestižnejših j pasov med canelom vs plant ne vem zakaj toliko forcirajo ta mma zelo sem razočaran ker skoraj ni več boksarskih eventov
LuckyBastardo
06. 11. 2021 20.21
-1
To ni šport, še dobro da ne predvajajo na ne plačljivih kanalih
rocky6
06. 11. 2021 20.53
+2
pomanjkanje testosterona? ce ti ni, ne rabis niti komentirat.. imas tudi balet, ritmicno gimnastiko, kaksen brez kontakten sport ala odbojka,..