Borilni športi

Masvidal: Ne bo mi dal roke po borbi. Veste, zakaj? Ker bo na poti v bolnišnico

Las Vegas, 03. 03. 2022 13.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min
Avtor
Žiga Košec
Komentarji
2

Napetost med Colbyjem Covingtonom in Jorgejem Masvidalom narašča. Pred spopadom na UFC 272 sta vsak posebej opravila medijske obveznosti in z 'izbranimi' besedami govorila drug o drugem. Po bolezni Rafaela Fizieva je novega nasprotnika dobil Rafael Dos Anjos, ki se na razočaranje mnogih ne bo pomeril z Islamom Mahačevim. Prenos borilnega spektakla na VOYO se v nedeljo prične ob 4.00.

Nekoč sta se želela skupaj prebiti v sam vrh svetovnega MMA-ja, sedaj pa se na smrt sovražita. To je kratek opis razmerja med Colbyjem Covingtonom in Jorgejem Masvidalom, ki se bosta v noči s sobote na nedeljo pomerila v glavni borbi večera borilnega spektakla UFC 272

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"To je biznis, v katerem ponavadi ne gre za nič osebnega, a tokrat gre za zelo osebno zamero, zato komaj čakam, da zlomim nos temu norcu," je borbo uvodoma opisal Masvidal in dodal še: "Že res, da sem profesionalni borec, a tu pa tam lahko pretepem nekoga, ki ga res ne maram in sem za to še plačan ... kaj hočem lepšega?"

Masvidal je še vedno lastnik nahitrejšega nokavta v UFC-jevi zgodovini. Proti Benu Askrenu je potreboval le pet sekund.
Masvidal je še vedno lastnik nahitrejšega nokavta v UFC-jevi zgodovini. Proti Benu Askrenu je potreboval le pet sekund. FOTO: AP

37-letni Američan kubanskih in perujskih korenin je pred borbo z bivšim sostanovalcem zelo samozavesten: "Mislim, da bom naredil borbo res lahko, tako da bodo ljudje lahko videli, kako precenjen borec je Colby." Čustva po njegovo ne bodo igrala vloge, ko se bodo vrata oktagona enkrat zaprla za borcema: "To je samo še ena borba. Pred borbo je prisotnih veliko čustev, to je res, a ko grem enkrat v kletko, čustva pustim zunaj. Že 19 let sem profesionalec, tako da sem vsega tega že navajen."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

S Covingtonom se izvrstno poznata, saj sta bila več leta trening partnerja, zato bo taktika tokrat še toliko bolj pomembna. Masvidal ni želel izdati niti kančka strategije, ki jo bo uporabil: "Imam podoben načrt za Colbyja kot za vse druge borbe: začne se nasilno in konča se še bolj nasilno."

Pa si bosta po borbi pokazala vsaj kanček spoštovanja, kot sta si ga na UFC 268 izkazala Covingotn in Kamaru Usman? Po Masvidalovem mnenju se to ne bo zgodilo: "Ne bo mi dal roke po borbi, brez skrbi. Veste, zakaj? Ker bo na poti v bolnišnico, kjer bo v ponedeljek zjutraj še vedno ležal v kritičnem stanju."

Podobno kot Masvidal razmišlja tudi Covington: "To je samo osebno rivalstvo, ne gre za denar ali kar koli drugega. Za to borbo sem celo sprejel manjše plačilo, ker me ne zanima prodajanje rivalstva, samo prelivanje Masvidalove krvi." Kot borcu glavne borbe večera, dogodka, ki se na ameriških televizijah predvaja samo ob predhodnem plačilu (izvorno pay per view), mu pripada plačilo od prodaje ogledov, a se je 34-letnik temu odpovedal: "Ne zanimajo me ogledi, odrekel sem se svojemu deležu od prodaje ogledov dogodka. Želim samo pripraviti spektakel in UFC-ju dokazati, da si zaslužim zanje boriti, dokler ne obesim rokavic na klin."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Tudi Covington bo v oktagon vstopil s hladno glavo: "Gre samo še za eno borbo, čustva lahko dam na stran. Nisem ultimativni prvak čustev (Ultimate Feelings Champion op. a.), ampak ultimativni borilni prvak (Ultimate Fighting Champion op. a.). V soboto zvečer ne bom pokazal nobenih čustev, še najmanj pa usmiljenja."

Ob tem so novinarji Covingtona seveda vprašali o času, ko sta bila z Masvidalom nerazdružljiva in nekaj časa celo sostanovalca, na kar je nekdanji začasni prvak odgovoril: "On rad govori, da sem spal na njegovem kavču, ampak nisem. Smo leta 2022, naj se nauči pravilno uporabljati zaimke. Spal sem na njenem kavču in s tem mislim na njegovo ženo Maritzo Masvidal, s katero sta uradno še vedno poročena. Žensko, ki je žrtvovala veliko, da sva lahko midva lovila sanje, on pa ji je zarinil nož v hrbet in jo varal. V soboto se bom boril za njo in vse, ki jih je Masvidal prizadel."

Covington se je nazadnje boril z Usmanon in izgubil po soglasni sodniški odločitvi
Covington se je nazadnje boril z Usmanon in izgubil po soglasni sodniški odločitvi FOTO: AP

Tudi Covington je prepričan, da spoštovanja med borcema enostavno ne bo in bo zamera tudi po borbi ostala: "Kdo bi si želel zakopati sekiro s tako izprijenim človekom, tatom, kriminalcem, ničvrednežem? Več članov njegove družine ima raje mene kot njega. To mesto ni dovolj veliko za naju oba, tako da ga bo mogel zapustiti. Jaz sem kralj Miamija in to bom dokazal v soboto zvečer."

UFC 272: Covington vs Masvidal

Rafael Dos Anjos je dobil novega nasprotnika

A na razočaranje mnogih ljubiteljev mešanih borilnih veščin to ne bo Islam Mahačev, s katerim bi se morala pomeriti že trikrat. 30-letni Rus je bil sicer pripravljen v kratkem roku vstopiti v borbo z Brazilcem, a se z organizacijo naposled niso uspeli dogovoriti za težko pričakovan obračun. UFC-jev predsednik Dana White je za Barstool Sports sicer zatrdil, da so borbo zavrnili v Mahačevem taboru. Dagestanec, ki je minuli konec tedna brez težav premagal Bobbyja Greena je na Twitterju krivico za neuspeli dogovor zvalil na Dos Anjosa, ki po poročanju nekaterih ameriških medijev ni želel sprejeti borbe v velterski kategoriji.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Priložnost je tako pripadla 32-letnemu Renatu Moicanu, ki je prvi javil, da se želi pomeriti s pet let starejšim rojakom. Brazilca se bosta pet rund merila v dogovorjeni kategoriji, ki znaša približno 72,5 kilograma, namesto običajnih 70,3 kilograma. Nekdanji prvak lahke kategorije se želi še enkrat polastiti šampionskega pasu, ki je trenutno v lasti prav tako Brazilca Charlesa Oliveire. Zmaga proti Moicanu ga bržkone ne bo ponesla višje po lestvici izzivalcev, saj se trenutno nahaja na šestem mestu, si pa lahko z dobro predstavo zagotovi borbo s katerim od višje rangiranih borcev. Za Moicana na drugi strani bi bila to največja zmaga v profesionalni karieri, ki bi ga najverjetneje uvrstila med najboljših 15 borcev lahke kategorije.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Seznam borb, ki si jih lahko v živo ogledate na VOYO:

Velterska kategorija: Colby Covington – Jorge Masvidal

Dogovorjena kategorija: Rafael Dos Anjos – Renato Moicano

Peresna kategorija: Edson Barboza – Bryce Mitchell

Velterska kategorija: Kevin Holland – Alex Oliveira

Težka kategorija: Serghei Spivac – Greg Hardy

UFC 272: Covington vs Masvidal
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Blue Dream
03. 03. 2022 13.44
+1
auč to bo dobra borba. atraktivna borca ki sta sicer malo padla v zafnjih borbah
Makajres Alkaj
04. 03. 2022 10.37
Dobro se poznata, to bo še zanimivo. Dvomim, da bo hiter konec