Borilni športi

Jared Canonnier že v drugi rundi razorožil Jacka Hermanssona

København, 28. 09. 2019 18.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Organizacija UFC je ta konec tedna gostovala na novem ozemlju: v danskem Københavnu se je odvijal UFC Fight Night 160. V borbi večera je američan Jared Canonnier že v drugi rundi po tehničnem nokavtu ugnal Šveda Jacka Hermanssona. Do zmage je v eni od predborb prišel tudi 'moldavijski hulk' Ion Cutelaba.

Glavno borbo večera je bolje začel Jack Hermansson, ki je poskušal Jareda Cannonierja čim prej spraviti na parter. To je 31-letniku nekajkrat uspelo, a se je štiri leta starejši Američan vselej izvlekel zahvaljujoč izjemni fizični moči. Na uvodu v drugo rundo je švedski borec, poznan pod vzdevkom 'The Joker', znova poizkusil z isto taktiko, kar pa je izkušeni Cannonier znal kaznovati. Švedu je na tleh zadal nekaj močnih udarcev, sodnik pa je borbo kaj kmalu zatem prekinil. Za 35-letnika je bila to 13. zmaga na 17. profesionalni borbi. 

V prvem obračunu osrednjega sporeda smo videli borbo velterske kategorije med Dancem Nicolasom Dalbyjem in Brazilcem Alexom Oliviero. 34-letni domačin je bil po treh rundah uspešnejši, saj so v njegovo korist odločili vsi trije sodniki (29:28, 29:28, 29:28). 

'The Killa Gorilla' je bil prevelik zalogaj za Jacka Hermanssona.
'The Killa Gorilla' je bil prevelik zalogaj za Jacka Hermanssona. FOTO: AP

Nato sta bili na sporedu dve borbi v poltežki kategoriji. V prvi je Ovince Saint Preux z davljenjem ugnal Poljaka Michala Oleksiejczuka. Američanu s haitskimi koreninami je ključna poteza uspela v tretji minuti druge runde. Sledil je dvoboj med moldavijskim hulkom Ionom Cutelabo in Khalilom Rountreejem mlajšim. Kako se bo razpletla borba, je postalo jasno kaj kmalu po začetku. Moldavijec je diktiral hud ritem, ki mu 29-letni Američan nikakor ni bil kos. Sodnik se je za prekinitev obračuna odločil po vsega dveh minutah in 35 sekundah. 

Četrti spopad glavnega sporeda nam je postregel z islandsko-brazilskim bojem med Gunnarjem Nelsonom in Gilbertom Burnsom. Slednji je po 15 minutah zelo izenačenega dvoboja slavil po soglasni sodniški odločitvi (29:28, 29:28, 29:28). "Bilo je zelo težko. Boril sem se proti fantastičnemu borcu, ki si zasluži vse pohvale," je poraženemu Islandcu spoštovanje izkazal Burns in s tem požel aplavz zbrane množice v Københavnu.

Danski navijači so ponovno na svoj račun prišli v predzadnji borbi večera, ko jih je osrečil Mark Madsen. Italijan Danilo Belluardo za uspeh ni imel nikakršnih možnosti. 35-letnik tako še vedno ne pozna poraza, slavil je svojo deveto profesionalno zmago na deveti borbi. Vsega skupaj je bilo po tehničnem nokavtu že v prvi rundi. Kakšno je bilo stanje v oktagonu, dobro oriše podatek v zadetih udarcih. Madsen jih je zadal 27, medtem ko Belluardu ni uspel niti en sam zadeti udarec.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.