Borilni športi

UFC Fight Night: Brazilec Burns bo izzval nekdanjega prvaka Woodleyja

Jacksonville, 27. 05. 2020 18.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ob koncu tedna, natančneje v nedeljo ob 3. uri zjutraj z neposrednim prenosom na VOYO, bomo priča novemu zanimivemu borilnemu dogodku UFC Fight Night, na katerem se bosta v naslovni borbi v velterski kategoriji pomerila nekdanji prvak Tyron Woodley in izzivalec Gilbert Burns. To bo obenem prvi dvoboj Woodleya po izgubi šampionskega pasu lanskega marca v obračunu s Kamarujem Usmanom.

V Jacksonvillu, začasni lokaciji načrtovanih UFC dogodkov do preklica pandemije koronavirusa v Združenih državah Amerike, se bosta v noči na nedeljo (31. 5.), ob 3.00 po srednjeevropskem času v naslovni borbi v sklopu UFC Fight Night pomerila borca velterske kategorije Tyron Woodley in njegov izzivalec Gilbert Burns.  

Prvič po bolečem lanskem porazu v obračunu za ubranitev šampionskega pasu proti Kamaruju Usmanu se bo Woodley tako vrnil v oktagon, kjer bo skušal priklicati šampionske občutke v dvoboju proti pet let mlajšemu Burnsu, ki bo prav tako imel svojo računico. Brazilski borec ima za seboj izjemno uspešno obdobje, v katerem je slavil na treh zaporednih obračunih. Lani je denimo vzel mero tako Alekseju Kunčenku kot tudi Gunnarju Nelsonu, vse skupaj pa potrdil s pozitivnim vstopom v letošnje koledarsko leto, ko je za trojček zmag ugnal še Demiana Maia.  

Borca vstopata v nedeljski dvoboj z jasno željo po zmagi, ki bi jim v drugi polovici leta lahko prinesla dvoboj za naslov svetovnega prvaka. Woodleyjev zadnji nastop in poraz proti Usmanu odpira mnoga vprašanja o zmožnostih tega 38-letnika. Ne toliko o njegovi kakovosti, temveč o motivu oziroma želji, da se vrne v zmagovalne tirnice, medtem ko ima Burns skorajda idealno priložnost, da nekdanjemu prvaku zada nov, bržkone usoden udarec v luči (ne)nadaljevanja sicer uspešne kariere. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Ali bo torej Woodley vstal kot feniks iz pepela in posledično obudil šampionske občutke ali pa bo Burns nadaljeval svoj zmagoviti niz in si s tem še povečal možnosti za dvoboj za šampionski pas proti koncu letošnjega leta?

UFC Fight Night, seznam dvobojev:
Tyron Woodley  vs. Gilbert Burns  

Augusto Sakai vs. Blagoy Ivanov  

Mackenzie Dern vs. Hannah Cifers  

Roosevelt Roberts  vs. Brok Weaver  

Katlyn Chookagian  vs. Antonina Shevchenko  

Billy Quarantillo vs. Spike Carlyle

Jamahal Hill vs. Klidson Abreu

Tim Elliott vs. Brandon Royval

Louis Smoka vs. Casey Kenney  

Chris Gutierrez vs. Vince Morales  

Kevin Holland vs. Daniel Rodriguez 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.