Borilni športi

Prochazka s spektakularnim nokavtom opravil še z Reyesom

Las Vegas, 01. 05. 2021 11.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

UFC Fight Night v Las Vegasu ni razočaral: češki borec Jiri Prochazka je navdušil tudi s svojo drugo predstavo v oktagonu ter s komolcem nokavtiral Američana Dominicka Reyesa.

Po vsega dveh nastopih v oktagonu je Jiri Prochazka morda že storil dovolj, da se pomeri za šampionski pas, medtem ko je Dominick Reyes, ki se je nekoč potegoval za naziv najboljšega borca svoje kategorije proti Jonu Jonesu, po tretjem zaporednem porazu še dlje od potegovanja za največje naslove. Češki borec Prochazka je potrdil sloves enega najbolj vznemirljivih talentov v oktagonu, na UFC Vegas 25 pa je v poltežki kategoriji v dveh rundah mojstrsko opravil z Reyesom.

Izjemno razburljiva borba, v kateri je tudi Reyes pokazal veliko boljši obraz kot v zadnjih nekaj nastopih, se je nenadoma končala, ko ga je Prochazka zadel s komolcem, nato pa še enkrat z "vrtečim" udarcem, po katerem je Američan obležal. Dvoboja je bilo konec, Čeh pa se je izkazal tudi s tem, da je nemudoma preveril, če je s tekmecem vse v najlepšem redu.

"Res je bil lep dvoboj. Želim le pokazati lepoto te umetnosti, a včasih grem zelo hitro po zmago. S tem tudi prejmem nekaj udarcev. Še vedno se učim iz dvoboja v dvoboj," je povedal Prochazka. "Samo plavam s tokom. Po nekaj povračilnih udarcih Dominicka nisem imel možnosti, da bi razmišljal o kakšnih načrtih. Po tem sem si rekel le: 'Vrteči udarec s komolcem? Pa poskusimo ...'"

Dominick Reyes (na fotografiji zgoraj) je utrpel nov boleč poraz.
Dominick Reyes (na fotografiji zgoraj) je utrpel nov boleč poraz. FOTO: AP

Gleda proti sosedu
Reyes je od začetka dvoboja poskušal vzpostaviti svoj ritem z nekaj močnimi udarci z nogo, nadaljeval je tudi z odločnim boksanjem ter večkrat zadel Čeha. A temu prejeti udarci očitno niso povzročali večjih težav, Reyesa je začel zadevati tudi sam ter ga loviti po oktagonu. Do druge runde je bil Reyesov obraz že močno iznakažen, a kljub temu enkrat spravil tekmeca v resne težave, ko se je že zdelo, da bi lahko končal obračun v svojo korist. A se je Prochazka hitro zbral in po medsebojnem "bombardiranju" je Prochazka dvoboj končal z dvema silovitima udarcema s komolcem, po drugem, vrtečem, pa je Reyes nezavesten obležal.

Prochazka se zdaj ponaša z izkupičkom 2-0, to pa je bil po podatkih UFC šele tretji vrteči udarec s komolcem, ki je povzročil nokavt v celotni zgodovini organizacije. 

"Dvoboj za naslov? Ja, pripravljen sem, dajmo, naredimo to. Všeč mi je moj sosed (poljski borec, Jan, op. a.) Blachowicz. Zdaj je na sporedu dvoboj z Glover Teixeira ‒ Blachowicz, kajne? Torej bo zmagovalec moj naslednji tekmec? Dobro, to mi je v čast. To je zame velika čast," je še povedal Prochazka.

Koronavirus pasica nova
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Strenght coach
03. 05. 2021 09.09
-2
Še dobro, da se ni spet usul plaz negativnih komentarjev, uperjenih proti MMA-ju. Sicer pa sem vesel, da je ponovno zmagal borec iz naših prostorov - slovan.