Borilni športi

Dillashaw se na sceno vrača proti vročemu Sandhagnu

Las Vegas, 20. 07. 2021 17.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ljubitelji borilnih veščin boste v noči na nedeljo zopet prišli na svoj račun. Na VOYO bomo prenašali dogodek UFC Fight Night, katerega vrhunec bo spopad Coryja Sandhagna in T.J.-ja Dillashawa v bantamski kategoriji. Sandhagen bo v Las Vegasu iskal tretjo zaporedno zmago, za Dillashawa pa bo to sploh prvi spopad po dveh letih odsotnosti, potem ko je bil spoznan za krivega zlorabe krvnega dopinga.

T.J. Dillashaw je v oktagonu nazadnje slavil avgusta 2018, torej pred skoraj tremi leti. Nazadnje pa je izgubil proti Henryju Cejudu.
T.J. Dillashaw je v oktagonu nazadnje slavil avgusta 2018, torej pred skoraj tremi leti. Nazadnje pa je izgubil proti Henryju Cejudu. FOTO: AP

Borca bi se morala med seboj pomeriti že v začetku maja, a so spopad tik pred zdajci prestavili, ker je T.J. Dillashaw staknil poškodbo. 35-letnik iz Kalifornije je bil nazadnje v oktagonu davnega 19. januarja 2019, ko je ekspresno, po le 32 sekundah, izgubil proti Henryju Cejudu. Dva meseca kasneje pa ja je utrpel še en udarec, ko je padel na doping testu. Kasneje je priznal krivdo in se sprijaznil z dvoletno prepovedjo. V tem času pa se je, kot sam pravi, povsem posvetil pripravi na vrnitev v organizacijo UFC.

Na drugi strani Cory Sandhagen v obračun vstopa s povsem drugačno popotnico. Potem ko je junija lani izgubil proti trenutnemu šampionu bantamske kategorije Aljamainu Sterlingu, je vpisal dve zaporedni zmagi. Desetega oktobra 2020 je po dveh rundah ugnal Marlona Moraesa, po tehničnem nokavtu pa si je prislužil tudi nagrado za najboljšo predstavo večera. Dobro formo pa je nato potrdil šestega februarja letos, ko je po vsega 28 sekundah uspaval še Frankieja Edgarja.

UFC Fight Night: Sandhagen vs Dillashaw
UFC Fight Night: Sandhagen vs Dillashaw FOTO: 24ur.com

S prenosom dogodka, ki bo žal potekal pred praznimi tribunami, bomo na VOYO začeli v nedeljo ob 1. uri ponoči. Vse borbe si boste lahko ogledali na povezavi

Glavni spored večera UFC Fight Night, 25. 7.: 

Bantamska kategorija: Cory Sandhagen – T.J. Dillashaw 

Ženska bantamska kategorija: Aspen Ladd – Macy Chiasson 

Bantamska kategorija: Kyler Phillips – Raulian Paiva 

Peresna kategorija: Darren Elkins – Darrick Minner 

Ženska mušja kategorija: Miranda Maverick – Maycee Barber

Velterska kategorija: Mickey Gall – Jordan Williams 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.