Borilni športi

UFC-jevo leto začenjata Calvin Kattar in Giga Čikadze

Las Vegas, 14. 01. 2022 14.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
Žiga Košec
Komentarji
4

V noči s sobote na nedeljo bo v UFC-jevi Apex areni prvi dogodek najmočnejše organizacije mešanih borilnih veščin na svetu v tem letu. Fight Night bo ponudil pestro zbirko borb v različnih kategorijah, glavna pa bo potekala v peresni, kjer se bosta pomerila Američan Calvin Kattar in Gruzijec Giga Čikadze. Dogodek si boste lahko v živo ogledali na VOYO, prenos se v nedeljo prične ob 1.00.

UFC je nazaj, a na eno najtežje pričakovanih borb bo treba počakati še dober teden. Prihodnji vikend se bosta namreč na spektaklu UFC 270 pomerila kralja težke kategorije Francis Ngannou in Cyril Gane, pred njima pa bosta trilogijo končala še prvak mušje kategorije Brandon Moreno ter nekdanji prvak Deiveson Figueiredo

Za lažjo strpnost UFC že ta konec tedna na tradicionalni lokaciji v Las Vegasu organizira Fight Night oziroma Noč borb, na kateri bo potekalo devet borb, pet borb glavnega dela dogodka si boste lahko v živo ogledali na VOYO.

UFC Fight Night: Kattar vs Chikadze

Glavni del bosta začela domačin Bill Algeo, ki mora zmagati, v kolikor se želi še naprej boriti v UFC-ju, in mladi Brazilec Joanderson Brito, ki že enajst borb ne pozna poraza. Nato bosta v kletko stopila 27-letni Američan Dakota Bush, ki bo želel popraviti vtis, ki ga je pustil ob porazu na debiju v UFC-ju ter ruski borec Vjačeslav Borščev, ki si je oktobra lani pogodbo z najelitnejšo MMA organizacijo na svetu priboril z impresivno zmago na enem od dogodkov Dana White Contender Series.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Edini ženski, ki ju bomo lahko spremljali v glavnem delu, sta borki UFC-jeve mušje kategorije Katlyn Chookagian in Jennifer Maia. Borki sta se novembra 2019 že pomerili, takrat je po soglasni sodniški odločitvi slavila Chookagianova. Obe sta se tudi že borili za naslov prvakinje v tej kategoriji, a je obe prepričljivo ustavila kraljica mušje kategorije Valentina Ševčenko.

Jennifer Maia in Katlyn Chookagian
Jennifer Maia in Katlyn Chookagian FOTO: AP

Po ženski mušji kategoriji bomo spremljali še borbo v moški mušji kategoriji, in sicer med Brandonom Royvalom in Rogériom Bontorinom. Borca sta na petem in sedmem mestu lestvice izzivalcev prvaka Morena in bi se z morebitno zmago lahko povzpela kakšno mesto višje ter tako približala močno želeni borbi za naslov prvaka.

Predzadnja borba večera bo potekala v težki kategoriji, kjer bo Jake Collier želel nadaljevati zanimiv niz izmenjujočih se porazov in zmag, odkar nastopa v UFC-ju. Po vsakem Američanovem porazu namreč sledi zmaga in ker je izgubil svojo zadnjo borbo v oktagonu, se bo tudi tokrat želel vrniti z zmago. To mu bo poskušal preprečiti leto mlajši rojak Chase Sherman, ki je po povratku v UFC zabeležil zmago in dva zaporedna poraza, tretjega pa si ne sme privoščiti, saj se mu bo bržkone zgodilo to, kar se mu je že pred štirimi leti, ko je po treh zaporednih porazih ostal brez nove pogodbe z organizacijo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Glavna borba večera pa bo, kot že omenjeno, obračun dveh peresnokategornikov, Calvina Kattarja in Gige Čikadzeja. Petouvrščenega izzivalca Kattarja je pred natanko letom dni premagal nekdanji prvak Max Holloway, ki je uprizoril pravo učno uro boksa in tako 33-letnemu Američanu zadal hud udarec v želji po borbi za naslov prvaka. Tokrat se bo moral dokazati proti enako staremu Gruzijcu, ki v UFC-ju sploh še ne pozna poraza. Čikadze je namreč vseh sedem borb v ameriški organizaciji zmagal, zadnje tri s predčasnim zaključkom. Gruzijec, ki se nahaja na osmem mestu lestvice izzivalcev, je imel pred tem solidno kariero v kikboksu, posledično je tudi v oktagonu najbolj nevaren prav z brcami, medtem ko se njegov tekmec Kattar zanaša na boks in rokoborbo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Že pred UFC-jevim dogodkom ste ljubitelji mešanih borilnih veščin vljudno vabljeni k ogledu borilnega spektakla najmočnejše evropske MMA organizacije KSW. Na dogodku KSW 66 (prenos na VOYO se prične ob 19.00) bo moč spremljati dve borbi za naslov prvaka, v lahki ter v poltežki kategoriji.

Seznam vseh borb, ki si jih boste lahko ogledali na VOYO:

Peresna kategorija: Calvin Kattar – Giga Čikadze

Težka kategorija: Jake Collier – Chase Sherman

Mušja kategorija: Brandon Royval – Rogério Bontorin

Ženska mušja kategorija: Katlyn Chookagian – Jennifer Maia

Lahka kategorija: Dakota Bush – Vjačeslav Borščev

Peresna kategorija: Bill Algeo – Joanderson Brito

UFC Fight Night: Kattar vs Chikadze
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Strenght coach
15. 01. 2022 10.40
LevLandau....Si se ti morda kdaj ukvarjal z borilnimi športi, kakšno sekundo ?? Uleži spet nazaj na fotelj, dej no.
LevLandau
14. 01. 2022 19.13
+0
Mladež na poti do Alzheimerja in Parkinsona. Butasto, če se mene vpraša. Ampak... Vse za denar, knede ?
mr.puff puff
14. 01. 2022 15.53
Kattar pomoje še ni k sen pršu k muj holloway 5 rund talu udarce
stiing
14. 01. 2022 17.40
Res, sam je bla doobra borba , pa kattar je pokazu srce sam rinil kljub tolkim udarcem itd ...