Borilni športi

Dustin Poirier dobil vojno v Las Vegasu proti odličnemu Danu Hookerju

Las Vegas, 27. 06. 2020 21.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Mirko Vorkapić, J.K.
Komentarji
6

UFC karavana se nadaljuje v polnem zamahu. Tokrat sta enega od najboljših dvobojev leta pripravila Američan Dustin Poirier in Novozelandec Dan Hooker, ki sta se spopadla v krvavih in napornih petih rundah. Po tesni, a soglasni sodniški odločitvi je slavil Poirier. Razočarali pa niso niti uvodni dvoboji, v katerih so borci poskrbeli za nekaj dramatičnih vložkov.

Dustin Poirier, ki se je v oktagon vrnil po porazu v dvoboju za naslov UFC prvaka lahke kategorije proti izjemnemu Habibu Nurmagomedovu, je tokrat iskal vrnitev na zmagovalna pota proti izjemno nevarnemu Danu Hookerju. Napovedi strokovnjakov, da se bo v Las Vegasu zgodil ognjemet, pa so se več kot uresničile. 

Bolje je začel Hooker, ki je pridno izkoriščal svojo prednost v razponu in kikboksarskem znanju, saj je Poirierja uspešno zadeval z distance. Toda Američan je kaj kmalu začel odgovarjati z 'ozkimi' udarci na majhni razdalji, ki so načeli obraz nasprotnika. Pa vendar se Hooker ni vdal. Ob koncu druge runde se je celo zdelo, da je Poirier v hudih težavah in tik pred zlomom.

Toda tehtnica se je nato znova nagnila v drugo smer. Po uvodnem zatišju v tretji rundi je namreč Poirier prevzel pobudo. In čeprav je do konca dvoboja ohranjal prednost, ga je Hooker prisilil, da se je za vsako osvojeno ped ozemlja krvavo namučil. Hooker je presenetljivo prednjačil v rušenjih na parter, vendar so sodniki tesno, a zasluženo zmago prisodili borcu, ki je pokazal za ščepec več odločenosti in požrtvovalnosti. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Z izjemnimi predstavami so navdušili tudi borci v uvodnih obračunih. Priljubljeni 'pretepač' Mike Perry je premikastil Mickeyja Galla in slavil po soglasni sodniški odločitvi. Emocionalni Maurice Green je po navidezno izgubljeni situaciji z davljenjem v zadnji rundi ugnal Gianna Vilanteja, Brendan Allen soglasno po treh rundah Kylea Daukausa, Japonec Takaši Sato je hitro pospravil Jasona Witta, Julian Erosa pa je z davljenjem v zadnji rundi premagal Seana Woodsona.

Posnetki borb so vam v vsakem trenutku na voljo v knjižnici VOYO.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Fery Zaka
28. 06. 2020 09.26
-26
Me zanima, ob vsem čistunstvu na tem svetu, kdaj mislijo prepovedati mlatenje za denar? Vsaj uradno. Ker tole je za v srednji vek, ne za civiliziran svet.
Shisui
28. 06. 2020 12.35
+14
Tvoje mišljenje je za v srednji vek. Nič se te ne tiče, če nočeš gledat se obrni stran pa daj mir.
Devilz Pff
28. 06. 2020 12.37
+1
če bi svet zgledal po tvoje bi bil dolgcajt saj se vidi da si kratke pameti
mr.puff puff
28. 06. 2020 08.46
+7
Fajt leta gre uni kitajki pa joanni k sta se tokle 25min..je biu pa dober fajt tole poirier dobr zvozu
Devilz Pff
28. 06. 2020 08.25
+18
zakaj spet ogled na voyu ni mogoč? "napaka v predvajanju"??? Dejte denar nazaj!
Shisui
28. 06. 2020 12.37
+2