Borilni športi

Werdum prvič v PFL, nov izziv za šampionko Harrisonovo

Atlantic City, 06. 05. 2021 09.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V Ocean Casino Resortu v Atlantic Cityju je vse pripravljeno za borilni spektakel PFL 3. Ligaško tekmovanje po pravilih MMA bo tokrat dočakalo težko pričakovani debitantski nastop Fabricia Werduma ‒ nekdanji prvak težke kategorije UFC se bo udaril z Renanom Ferreiro, ki je slovitega rojaka še nedavno upodobil v biografskem filmu. Prenos se na VOYO začne ob 23.30.

Werdum (na fotografiji) med obračunom z Alistairjem Overeemom leta 2017 v Las Vegasu.
Werdum (na fotografiji) med obračunom z Alistairjem Overeemom leta 2017 v Las Vegasu. FOTO: AP

Glavni dogodek večera, v središču katerega bo sicer tudi obračun prvakinje druge sezone lige PFL Američanke Kayle Harrison proti Brazilki Mariani Morais, bo brez dvoma debitantski nastop Brazilca Fabricia Werduma, ki bo v tekmovanju debitiral proti rojaku Renanu Ferreiri. S povsem brazilskim obračunom se bo končal prvi krog sezone v PFL, saj bodo nastopili še borci in borke v moški težki in ženski lahki kategoriji. Werdum je še lani nastopal v UFC, potem ko se je v oktagon vrnil po dveletnem suspenzu zaradi dopinškega prekrška. Julija je navdušil na obračunu z Alexandrom Gustafsson, ki ga je prisilil v predajo v Abu Dabiju. Ferreira se ni boril od leta 2019, ko je predal obračun s trenutnim UFC-"težkašem" Jaredom Vanderaajem na LFA 74.

Ferreira, ki ga prav tako čaka debitantski nastop, je nedavno celo nastopil v biografskem filmu o legendi brazilskega jiu-jitsuja Fernandu "Terereju" Augustu, v katerem je igral ravno svojega nocojšnjega tekmeca, s katerim se bo pomeril za prvo zmago v PFL.

"To je bila izvrstna priložnost, brat," je v pogovoru za MMA Fighting povedal Ferreira. "Nikoli si nisem predstavljal, da se bom na koncu boril z Werdumom. Moj prijatelj Caco, ki je napisal scenarij za ta film, me je povabil, da pridem igrat Werduma, nad tem pa sem bil navdušen. Na koncu sem to res izpeljal, veliko sem vadil in vse se je izvrstno razpletlo," je dodal 31-letni borec, ki je od slovitega rojaka (43) seveda tudi precej mlajši, za potrebe filma pa je seveda tekmeca tudi do potankosti analiziral. Če mu bo to pomagalo v "pravem" spopadu, si boste lahko zvečer ogledali na VOYO.

Spored borb (main card):

Fabricio Werdum vs. Renan Ferreira
Kayla Harrison vs. Mariana Morais
Mohammed Usman vs. Brandon Sayles
Genah Fabian vs. Laura Sanchez

Werdum vs. Ferreira
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.