Borilni športi

Almeida ekspresno zadavil Rozenstruika

Charlotte, 13. 05. 2023 23.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Žiga Košec
Komentarji
0

Ljubitelji mešanih borilnih veščin ste danes prišli na svoj obračun, saj ste na VOYO lahko spremljali kar dvojni spored prenosov tega športa. Izjemno zanimivo UFC-jevo noč borb sta naslovila borca težke kategorije Jairzinho Rozenstruik in Jailton Almeida. Brazilec je še enkrat dokazal, kako nevaren borec je, in že v prvi rundi zadavil borca iz Surinama.

Zamujene borbe si lahko kadarkoli ogledate na VOYO!

Za začetek borilnega spektakla sta zelo odprto in udarcev polno prvo rundo uprizorila Alex Morono in Tim Means, v drugi pa je nato Morono ugnal sedem let starejšega in zelo izkušenega nasprotnika z enim najbolj unikatnih vzdevkov v borilnih veščinah. Means je namreč poznan tudi pod vzdevkom 'Umazan ptič' (izvirno The Dirty Bird). Po 23. profesionalni zmagi v karieri pa si je za naslednjega nasprotnika izbral Bryana Barbereno.

Alex Morono udarja Santiaga Ponzinibbia
Alex Morono udarja Santiaga Ponzinibbia FOTO: AP

Druga borba pa se je končala še hitreje, saj je 32-letni Novozelandec Carlos Ulberg že v prvi rundi opravil s šest let mlajšim Ukrajincem Ihorjem Potierio. Po le dveh minutah in devetih sekundah je odločil močan levi kroše, ki je Ukrajinca zadel naravnost za uho in ga poslal na tla, kjer je Ulberg nato hitro dokončal delo.

V podobnem času je svoje delo opravil tudi obetavni Irec Ian Garry, ki je trdoživemu Danielu Rodriguezu zadal sploh prvi poraz s tehničnim nokavtom v karieri. Irski borec je Američana stresel z natančno brco z desno nogo, predčasni konec pa nato dosegel z močnimi udarci na tleh, od koder se Rodriguez preprosto ni imel možnosti pobrati. 25-letni borec z vzdevkom 'Prihodnost' (izvirno The Future), ki si je priboril uvrstitev med najboljših 15 velterašev v UFC-ju, si je za naslednjega nasprotnika izbral Neila Magnyja, ki na lestvici izzivalcev prvaka trenutno zaseda 11. mesto.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V predzadnji borbi večera pa sta se pomerila visokopostavljena izzivalca za naslov prvaka v poltežki kategoriji, in sicer Anthony Smith in Johnny Walker. Brazilec, ki živi in trenira na Irskem, je pošteno zdelal 'Levjesrčnega' Smitha in prepričljivo dobil vse tri runde. Ob koncu tretje bi verjetno lahko Američana, ki se je enkrat neuspešno že boril za naslov prvaka, lahko verjetno tudi predčasno ustavil, a je po borbi dejal , da se je želel proti tako izkušenemu borcu, kot je Smith, dokazovati vseh 15 minut. 31-letni borec je tako dosegel tretjo zaporedno zmago in po borbi pozdravil človeka, ki mu je zadal zadnji poraz. Govora je o aktualnemu prvaku UFC-jeve poltežke kategorije Jamahalu Hillu, s katerim se bo Walker bržkone lahko boril še enkrat, če bo zmagal še borbo ali dve.

Johnny Walker
Johnny Walker FOTO: AP

V glavni borbi večera pa smo lahko videli klasičen obračun dveh različnih slogov borbe. Kikboksar Jairzinho Rozenstruik se je pomeril proti mojstru brazilskega ju-jitsuja Jailtonu Almeidi. 31-letni Brazilec je hitro na tla zrušil borca iz Surinama in pokazal svoje bogato znanje 'človeškega šaha'. Rozenstruik se je bil ob davljenju Almeide po manj kot štirih minutah borbe prisiljen predati. 'Malhadinho' je s še peto zaporedno zmago nadaljeval izjemen niz pod okriljem najmočnejše MMA organizacije na svetu. Pod okriljem UFC-ja je v le dobrem letu dni zabeležil že pet zmag, prav vse nasprotnike pa je v roku dveh rund predčasno zaustavil.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Almeida, ki se bo po novi impresivni zmagi povzpel med najboljših deset težkašev v UFC-ju, je po borbi dejal, da se želi boriti na naslednjem UFC-jevem dogodku, ki bo potekal v Braziliji, ali pa na oktobrskem dogodku v Abu Dabiju. Za nasprotnika pa si je zaželel vselej atraktivnega Avstralca Taija Tuivaso.

Seznam vseh borb, ki si jih lahko kadarkoli ogledate na VOYO:

Težka kategorija: Jairzinho Rozenstruik – Jailton Almeida (podreditev v prvi rundi)

Poltežka kategorija: Anthony Smith – Johnny Walker (soglasna sodniška odločitev)

Velterska kategorija: Daniel Rodriguez – Ian Garry (tehnični nokavt v prvi rundi)

Poltežka kategorija: Carlos Ulberg – Ihor Potieria (tehnični nokavt v prvi rundi)

Velterska kategorija: Alex Morono – Tim Means (podreditev v drugi rundi)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.