Borilni športi

UFC se vrača s spopadom starih znancev: nepremagani Usman nad Burnsa

Las Vegas, 12. 02. 2021 15.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Kamaru Usman se bo na UFC 258 v nedeljo zjutraj po slovenskem času udaril z drugouvrščenim izzivalcem Gilbertom Burnsom. Njun dvoboj bo glavni dogodek večera v Las Vegasu. Prenos se na VOYO začne ob 4.00.

Usman (na fotografiji desno) med obračunom v oktagonu.
Usman (na fotografiji desno) med obračunom v oktagonu. FOTO: AP

Nigerijska "nočna mora" Kamaru Usman je pred povratkom v oktagon za spopad z Gilbertom Burnsom dejal, da nerad veliko govori, in da govorjenje raje prepusti svojim okončinam. Trdoto njegovih pesti sta že občutila Colby Covington in Jorge Masvidal, s katerima ni imel veliko težav, ko je dvakrat ubranil svoj šampionski pas v velterski kategoriji. Burns se visokoletečih napovedi za zdaj izogiba, a ameriški Nigerijec brazilskemu tekmecu napoveduje podobno usodo.

Borca se sicer odlično poznata. Dolga leta sta skupaj trenirala pod taktirko floridskega trenerja Henrija Hoofta. Usman je v UFC še nepremagan (12-0), v karieri pa je utrpel vsega en poraz, medtem ko je se Burns v UFC ponaša z izkupičkom 12-3. Burns sicer še vedno sodeluje s Hooftom, medtem ko Usman zdaj zaupa Koloradčanu Trevorju Wittmanu. A veliko vroče krvi zaradi skupne preteklosti ne gre pričakovati, saj naj bi se od Hoofta, Burnsa in sodelavcev poslovil povsem spoštljivo.

Usman: Ko pride do združitve vseh veščin, sem najboljši na svetu
Temperaturo pred spopadom je nazadnje dvignil Brazilec, ki je objavil posnetke njunega bojda zadnjega "sparinga" na Floridi. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Preprosto boljši sem," je o tem, zakaj bo premagal svojega starega znanca, povedal Usman. "To sem govoril že prej, tudi takrat, ko sem osvojil naslov. Vsemu svetu sem povedal, da morda nisem najboljši boksar v tej igri, mogoče nisem najboljši v ju-jitsuju v tej igri, mogoče nisem najboljši kickboxer ali karateist v tej igri, a ko pride do združitve vseh veščin, sem najboljši na svetu."

Koronavirus pasica november

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.