Borilni športi

UFC se po treh letih vrača v London

London, 17. 03. 2022 16.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Žiga Košec
Komentarji
0

Najmočnejša organizacija mešanih borilnih veščin na svetu se po dolgem premoru vrača v angleško prestolnico. V soboto zvečer se v kultni areni O2 obeta borilni spektakel, ki bo poln domačih borcev in vzhajajočih zvezd. V glavni borbi večera se bosta pomerila izkušeni Rus Aleksander Volkov in obetavni Britanec Tom Aspinall. Glavni del dogodka si boste lahko od 21.00 dalje v živo ogledali na VOYO.

Britanski ljubitelji mešanih borilnih veščin komaj čakajo, da se v soboto v Londonu znova ustavi UFC-jeva karavana. Najmočnejša mma organizacija na svetu se v angleško prestolnico vrača prvič po noči borb z zaporedno številko 147, ko je v glavni borbi večer Jorge Masvidal nokavitral domačega ljubljenca Darena Tilla.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Ne najboljši vtis bo tokrat poskusilo odpraviti kar pet angleških borcev, največje breme pa je nase prevzel 28-letni Tom Aspinall, ki se bo v glavni borbi večera pomeril z nekdanjim prvakom Bellatorja Aleksandrom Volkovom. Za 33-letnega Rusa bo to že 44. profesionalna borba v karieri, iskal pa bo že 35. zmago. Volkov je v UFC-ju zbral že osem zmag in bil nekajkrat blizu borbi za naslov prvaka, a mu je spodletelo proti Derricku Lewisu, Curtisu Blaydesu in nazadnje junija lani proti Cirylu Ganu

UFC Fight Night: Volkov vs Aspinall

Šestouvrščenemu izzivalcu prvaka bo tokrat načrte poskušal prekrižati pet let mlajši Britanec Aspinall, ki se je v ameriški organizaciji boril štirikrat in prav tolikokrat tudi zmagal. Vse štiri borbe je 28-letnik prepričljivo zaključil, tri s tehničnim nokavtom v prvi rundi, eno pa s podreditvijo v drugi rundi. Mladi Britanec je prav vseh 11 zmag v profesionalni karieri dosegel predčasno in se še nikoli ni podal dlje kot do druge runde. Ker se bo tokrat boril v glavni borbi dogodka, se je moral pripraviti na borbo dolgo pet rund, kjer ima zagotovo prednost Volkov, ki se je v 'šampionske runde' podal že petkrat.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Ljubitelji mma-ja nestrpno pričakujejo tudi predzadnjo borbo večera, v kateri se bosta pomerila domačin Arnold Allen in Novozelandec Dan Hooker. Allen, ki na lestvici izzivalcev v peresni kategoriji zaseda sedmo mesto, že vse od junija 2014 ne pozna poraza. V tem času je zbral 10 zmag, od tega osem v UFC-ju, tokrat pa ga čaka trd oreh. Nasproti mu bo stal trdoživi Hooker, ki se je zadnjih pet let meril v lahki kategoriji. Po tem, ko sta ga povsem deklasirala Michael Chandler in Islam Mahačev, se je 32-letnik odločil vrniti v peresno kategorijo, kjer šampionski pas že dalj časa drži njegov klubski kolega Alexander Volkanovski.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Na delu bo še en ljubitelj domačega občinstva Paddy Pimblett, ki je lanskega septembra z nokavtom v prvi rundi debitiral v ameriški organizaciji. 27-letni Liverpoolčan se je že ob prihodu v uradni hotel zapletel v konflikt, v katerem je tudi zalučal plastenko z razkužilom z borcem, ki bo otvoril glavni del dogodka, Ilio Topurio. Španec gruzijskih korenin je Angležu namreč zameril sporne objave na socialnih omrežjih, s katerimi je Pimblett gruzijski narod. Paddy 'The Baddy' se bo v soboto pomeril proti devet let starejšemu Mehičanu Rodrigu Vargasu, zaenkrat še nepremagani Topuria pa proti Angležu Jaiju Herbertu. Glede na vročo kri med lahkokategornikoma pa se prav verjetno zna zgoditi, da se bosta Pimblett in Topuria kmalu pomerila.

Molly McCann in Paddy Pimblett
Molly McCann in Paddy Pimblett FOTO: Twitter - UFC

V edini ženski borbi glavnega dela dogodka se bosta pomerili prav tako Liverpoolčanka Molly McCann in Brazilka Luana Carolina. Edina borba, kjer na delu ne bo angleškega borca, pa bo med Islandcem Gunnarjem Nelsonom, ki se po skoraj 3-letnem premoru vrača v oktagon, in Japoncem Takašijem Satom, ki je vstopil namesto poškodovanega Claudia Silve.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Seznam borb, ki si jih lahko v živo ogledate na VOYO:

Težka kategorija: Aleksander Volkov – Tom Aspinall

Peresna kategorija: Arnold Allen – Dan Hooker

Lahka kategorija: Paddy Pimblett – Rodrigo Vargas

Velterska kategorija: Gunnar Nelson – Takaši Sato

Ženska mušja kategorija: Molly McCann – Luana Carolina

Lahka kategorija: Jai Herbert – Ilia Topuria

UFC Fight Night: Volkov vs Aspinall
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.