Borilni športi

Ugibanj je konec: Ngannou podpisal za PFL

New York City, 17. 05. 2023 16.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Žiga Košec
Komentarji
1

Ameriška organizacija mešanih borilnih veščin PFL (Professional Fighters League) je sporočila, da je sklenila pogodbo z enim najstrašnejših borcev mešanih borilnih veščin vseh časov, Francisom Ngannoujem.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Kamerunski borec se je od decembra 2015 meril pod okriljem največje organizacije za mešane borilne veščine na svetu UFC, kjer je marca 2021 postal tudi prvak težke kategorije. Januarja 2022 je Francis Ngannou šampionski pas prvič in edinkrat obranil proti nekdanjemu sparing partnerju Cirylu Ganu, nato pa se približno leto dni z UFC-jem pogajal o podaljšanju sodelovanja, kar pa se ni uresničilo. Ngannou naj bi poleg enormne plače od UFC-ja zahteval tudi možnost, da se lahko ob MMA-ju meri tudi v boksarskemu ringu, univerzalno zdravstveno zavarovanje za vse borce in več besede pri odločanju o nasprotnikih. Finančnim zahtevam je bil UFC-jev predsednik Dana White pripravljen ugoditi, vsem ostalim pač ne.

Francis Ngannou in Dana White nista našla skupnega jezika
Francis Ngannou in Dana White nista našla skupnega jezika FOTO: Twitter

So pa bili Ngannouja, ki se je po razhodu z UFC-jem pogajal tudi z Bellatorjem, ONE Fighting Championshipom in BKFC-jem, pripravljeni poslušati pri PFL-u. In ne le to. Kot kaže, so ugodili prav vsem željam kamerunskega borca. Ngannou je namreč s PFL-jem podpisal pogodbo, ki ga veže le za borbe v mešanih borilnih veščinah, ob tem pa se lahko dogovarja tudi za boksarske obračune, ki si jih tako močno želi. 36-letnik iz Batieja se namreč neizmerno želi pomeriti z daleč najboljšim boksarjem težke kategorije na svetu Tysonom Furyjem, ki pa je, kot kaže, že izgubil zanimanje za borbo s Kameruncem. Ngannou se bo po poročanju ameriških medijev vseeno slej kot prej podal v boksarski ring, saj prvo MMA borbo pod okriljem PFL-ja načrtuje šele za sredino leta 2024. Nekdanji prvak UFC-jeve težke kategorije se tako ne bo boril v PFL-ovi redni sezoni, temveč v novoustanovljeni t. i. Super Fight diviziji. Ob tem si je Ngannou izboril tudi mesto predsednika in solastnika PFL-ove podružnice v Afriki ter stolček v PFL-ovem svetovalnemu odboru.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

UFC-jev predsednik Dana White je na odmevno novico nemudoma odgovoril s svojo odmevno novico oziroma kar dvema. Napovedal je namreč kar dva borilna spektakla, ki se bosta zgodila to poletje. Ameriška organizacija se konec julija vrača v Salt Lake City, kjer se bosta v glavni borbi večera pomerila borca, ki ljubiteljev mešanih borilnih veščin nikoli ne pustita ravnodušnih, Dustin Poirier in Justin Gaethje. Nekdanja začasna prvaka lahke kategorije si želita še eno priložnost za borbo za nesporni šampionski pas, dodatno pa ju bo motiviralo dejstvo, da bo zmagovalec prejel pas za naslov t. i. BMF prvaka (izvirno baddest motherfucker op. a.). Poleg tega bo v predzadnji borbi večera v poltežki kategoriji debitiral nekdanji prvak srednje kategorije Alex Pereira, ki ga ognjeni krst čaka proti nekdanjemu prvaku Janu Blachowiczu. White je poleg tega za sredino avgusta napovedal UFC 292, ki ga bosta naslovila prvak bantamske kategorije Aljamain Sterling in prvi izzivalec Sean O'Malley, še pred tem pa bo šampionski pas ženske slamnate kategorije branila Žang Vejli, ki se bo pomerila z Amando Lemos.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

slimy12
17. 05. 2023 18.16
+1