Borilni športi

Uradno: Usik bo konec septembra napadal Joshuov šampionski pas

London, 20. 07. 2021 18.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Potem ko je obračun s Tysonom Furyjem, ki bi dal nespornega vladarja težke kategorije, padel v vodo, si je Anthony Joshua našel nov izziv. 25. septembra se bo v Londonu pomeril z Ukrajincem Oleksandrom Usikom, je potrdil zastopnik britanskega boksarja Eddie Hearn.

Anthony Joshua še naprej čaka na spopad z rojakom Tysonom Furyjem.
Anthony Joshua še naprej čaka na spopad z rojakom Tysonom Furyjem. FOTO: AP

Ni skrivnost, da si je Anthony Joshua želel obračuna z rojakom Tysonom Furyjem, a do težko pričakovanega spopada, ki bi štel za naslov prvaka po verzijah WBA, WBO, IBF in WBC, naposled ni prišlo. Deontay Wilder je namreč po pravni poti izsilil še tretji obračun s Furyjem, organizacija WBO pa je Joshui naročila, da se bo moral pomeriti proti trenutnemu prvemu izzivalcu Oleksandru Usiku, sicer nespornemu vladarju kruzerske kategorije. 

Borca se bosta tako pomerila 25. septembra v Londonu, na stadionu, kjer domuje nogometni klub Tottenham. Novico je na Twitterju že naznanil Joshuov zastopnik Eddie Hearn, ki je zapisal, da si bo spektakel v živo lahko ogledalo več kot 60 tisoč navijačev. 

Oleksandr Usik bo novi izzivalec Anthonyja Joshue.
Oleksandr Usik bo novi izzivalec Anthonyja Joshue. FOTO: AP

"Datum je določen. 25. september, Tottenham Hotspur Stadium. Vse bo v igri. Čas je, da obranim svojo krono," je ob tem povedal Joshua in dodal: "Sva olimpijska šampiona, ki sva si izborila svoji poti na vrh in se ob tem nisva odmikala izzivom. Stadion je fantastičen, vzdušje bo izjemno. Počaščen sem, da bom prvi, ki se bo boril na njem." 

Jasno sporočilo: 'Prihajam pote'
Na drugi strani je Usik, ki je olimpijski prvak težke kategorije postal leta 2012 v Londonu – prav na teh igrah je bil v supertežki kategoriji najboljši Joshua –, preroško dejal: "Pot bo obvladal tisti, ki jo bo uspel prehoditi." Na Twitterju pa je boksar iz Simferopola ob fotografiji podpisane pogodbe pripisal: "Prihajam pote!"

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Po mnenju našega komentatorja Mirka Vorkapića je pred Joshuo vse prej kot lahka naloga. Kot pravi, je Usik na vrhuncu svoje kariere in ga brez kančka dvoma lahko skupaj z Vladimirjem Kličkom in Aleksandrom Povetkinom uvrščamo med tri najkakovostnejše nasprotnike v karieri 31-letnika. S to razliko, da sta bila tako Kličko kot Povetkin v času spopada z Joshuo v jeseni svojih karier, medtem ko se za Usika pri 34 letih zdi, da je v življenjski formi.

Po prevladi v kruzerski kategoriji so ga številni začeli primerjati tudi z legendarnim Evanderjem Holyfieldom, ki je bil pred Ukrajincem zadnji nesporni kralj kruzerske kategorije. 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

dejvid04
21. 07. 2021 08.13
To bo zanimivo, mislim da usyk lahko prrseneti
thedutchman
24. 07. 2021 16.58
ne vidm razloga ,da bi Usyk zgubu enostavno edino kar ima Joshua proti Usyku je moč popolnoma nič drugega samo moč v vseh ostalih segmentih je Usyk korak pred Joshuo,Joshua zmaga samo iz K.O če ga bo ujel mel bo 36minut časa pa da vidmo je pa še ena stvar Joshua ma stekleno brado tko da mogoče pa le nima časa 36minut