Borilni športi

Uradno: Svetovni podprvak Mihael Žgank odslej za Turčijo

Ljubljana, 01. 03. 2018 15.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Poročali smo že o usodi svetovnega podprvaka v judu Mihaela Žganka in njegovi odločitvi, da nastopa pod turško zastavo. Talentirani judoist je s strani Judo zveze Slovenije (JZS) in matičnega kluba zdaj tudi uradno dobil dovoljenje, potem ko se je s Turki dogovarjal že jeseni.

Svetovni podprvak Mihael Žgank, doslej edini Slovenec, ki je na svetovnem prvenstvu v judu osvojil kolajno, je dobil zeleno luč matičnega kluba in Judo zveze Slovenije (JZS), da lahko zapusti slovensko reprezentanco v judu in se pridruži turški, so potrdili v Judo zvezi Slovenije.

Mihael Žgank.
Mihael Žgank. FOTO: Twitter

"Dolgotrajna pogajanja so bila končana, ko je turška judo zveza izpolnila vse pogoje do Judo zveze Slovenije. Še prej pa mu je izpisnico izdal tudi njegov matični klub Z'Dežele Sankaku iz Celja, kjer je pod trenerskim vodstvom Marjana Fabjana dosegel vse svoje uspehe. Mihael Žgank je že odpotoval v Carigrad v svoj novi klub BBSK Istanbul, kjer mu želimo na njegovi novi športni poti veliko osebne in športne sreče," so zapisali pri Judo zvezi Slovenije.

Ostali brez močnega aduta za OI 2020
Štiriindvajsetletni Žgank se je začel o prestopu v Turčijo dogovarjati že jeseni, potem ko je 1. septembra lani na svetovnem prvenstvu v sloviti dvorani Laszlo Papp v Budimpešti osvojil srebrno kolajno v kategoriji do 90 kilogramov. Pri JZS so prestopu tekmovalca, ki velja tudi za enega močnih adutov za olimpijske igre v Tokiu 2020, sprva močno nasprotovali.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Viejo cabron
01. 03. 2018 18.27
+12
Človek je profesionalec in trenira ter dela za denar in pika!. Vsi živimo od svojega zaslužka in spoštujem njegovo odločitev. Sicer pa mora hudičevo trdo trenirati za tak nivo tekmovanja. In hejterji mu kaj pomagate pri tem?
undisputed
01. 03. 2018 17.03
+0
Haha prodana dusa??? A ko razni randolfi, faki nastopajo za Slovenijo in prinasajo odlicja so pa vsi OK, takrat se kitite z zlatom srebrom...
Sisli288
01. 03. 2018 17.33
-1
murate
01. 03. 2018 20.08
+1
undi gledano z tvojega stališča imaš prav,poglej na zadevo z strani tekmovalca,ki bo čez nekaj let zaključil kariero ,zaradi športa je brez izobrazbe in možnosti za kakšno kolikor toliko dobro službo.Verjetno je fant nekaj denarja dobil že ob prestopu,verjetno bo dobival boljšo plačo kot pri nas in verjetno bo tudi dobival večje nagrade in penzijo po zalkjučku kariere. Zakaj pišem verjetno,zato ker se na turke ne moreš zanesti in hitro ostaneš brez obljubljenega.
nominator13
01. 03. 2018 16.08
-18
Prodana duša.
murate
01. 03. 2018 20.09
+11
a si ti tudi prodana duša če želiš vsak mesec plačo