Borilni športi

Usik zapustil Ukrajino in se začel pripravljati za povratni obračun z Joshuo

Kijev, 28. 03. 2022 13.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Neporaženi boksarski šampion Oleksander Usik je prek družbenega omrežja Instagram sporočil, da bo zapustil Ukrajino in se začel pripravljati na povratni obračun z Anthonyjem Joshuo. Prvak organizacij WBA, IBF, WBO in IBO se je sicer že sredi februarja skupaj z agentom Egisom Klimasom mudil v Londonu, kjer se je dogovarjal za povratni obračun z 32-letnim Britancem, a se je nato vrnil v domovino in pridružil bojnim vrstam Ukrajine.

Oleksander Usik je Anthonyju Joshui septembra lani z izjemno predstavo odvzel šampionske pasove organizacij WBA, IBF, WBO in IBO. Čeprav je bilo sprva veliko govora o megaspopadu s kraljem težke kategorije, Tysonom Furyjem, je sedaj jasno, da se bo "kralj Romov" 23. aprila pomeril z Dillianom Whytom, Usik pa se bo predvidoma konec junija letos znova pomeril z Joshuo.

Zamujeno borbo Fury - Wilder si lahko kadar koli ogledate v VOYO-videoteki.

Čeprav je nekaj časa kazalo, da bo povratni obračun Ukrajinca in Angleža verjetno moral počakati do jeseni, je Usik prek Instagrama že potrdil, da bo v kratkem zapustil Ukrajino in se začel pripravljati na težko pričakovano borbo. Boksarski analitiki menijo, da bodo priprave 35-letnega Ukrajinca trajale osem ali devet tednov, a za zdaj še ni znano, kje bo prvak težke kategorije treniral in kdaj točno bo začel s pripravami.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Joshuin agent Eddie Hearn je že pred časom potrdil, da so glede financ za povratni obračun že dogovorjeni, najverjetneje pa je, da se bo drugi obračun težkašev, za razliko od prvega, ki je potekal na stadionu Tottenham Hotspur, odvil v Savdski Arabiji.

Usikovo odločitev sta za britanski The Telegraph že pokomentirala njegova rojaka, nekdanja boksarja in ena izmed vidnejših borcev proti ruski invaziji, brata Kličko. Mlajši Vladimir, ki je svojo zadnjo profesionalno borbo oddelal ravno proti Joshui, vidi to odločitev kot nekaj pozitivnega za Ukrajino: "To, da bo na velikem dogodku dvignjena ukrajinska zastava, da bo zadonela naša himna in da se bo svetu predstavil eden največjih ambasadorjev naše države, je lahko le pozitivno." Medtem bi njegov starejši brat Vitalij dogodek izkoristil za prenos sporočila v svet: "Dogodek, na katerem bo sodeloval Usik, lahko prenese zelo pomembno sporočilo. Imam tudi namen govoriti z Usikom, da mu dam nasvet, kaj lahko sporoči svetu."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Čeprav je ameriški ESPN sprva poročal, da bo Usik za izstop iz države potreboval posebno dovoljenje ukrajinskega ministrstva za obrambo, saj je izstop iz Ukrajine prepovedan vsem moškim starim med 18 in 60 let, je govorico na Twitterju že zanikal ukrajinčev agent Egis Klimas, ki je pojasnil, da lahko kljub omenjemu odloku, Ukrajino zapustijo očetje treh ali več otrok. Ukrajinski šampion, sicer rojen v mestu Simferopol na polotoku Krim, ki ga že od leta 2014 okupira Rusija, ima z ženo Katerino ravno tri otroke, zato je lahko brez težav zapustil državo.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

rcarlos
29. 03. 2022 08.07
-10
Hahaha mlajši moški od 60 ne smejo zapuščat države ampak sr morjo borit, zakaj je on izjema?... Pa tak je lepo poziral na prvi bojni liniji kak pomaga državi, al hebe se njemu haha 😂... Zelenc se je pač odloču razredčit lastn narod, ampak to so sam teorije zarote nas Ru*ofilov 😀
kor22
28. 03. 2022 20.58
-7
kak je lahko zapustil če moški naj nebi smeli, al samo reveži ne morejo?
thedutchman
28. 03. 2022 17.15
+0
edino pravilno Usyk in bodi večji od vseh in pusti politiko zunaj ringa
intelektor
28. 03. 2022 17.10
+13
🤚 Nikakor zaradi nasih politikov(novi potencial in zato sprva moj favorit Golob ne dobi mojega glasu, ker kolaborira z delinkventnim Jankovic-em in seveda tudi Jansa ne, ki bi skupaj s slednjim moral sedeti v zaporu oz. vsaj na smetiscu politicne zgodovine, zatorej so razlike med nasimi politiki le imaginarne, ne glede na navidezne razlike v ideologijah/potrebne bodo se generacije, da se bo to spremenilo), ampak zaradi nasih punc/fantov=sportnikov sem ponosen, da sem Slovenec❗ Ker se pod doticne clanke, ki so slavili uspehe nasih herojev nisem oglasil, tukaj izkoristim priloznost in CESTITAM🎊 vsem za nazaj in vnaprej❗B R A V O 🎉 ❗ 🙇 in 🍀 //////// Moja razumska in custvena PODPORA gre UKRAJINI🇺🇦 ter vsem MANJSINAM v njej, zato 🛑STOP🛑 INVASION👊 = 🛑STOP🛑 the WAR✊ ❗🤛❣️🤜 ❗ 🇸🇮
Grozaje
28. 03. 2022 14.48
-7
Je že konec vojne? Še prejšnji teden so govorili, da moški, sposobni za boj, ne smejo zapustiti Ukrajine? 🤔
Cesar007
28. 03. 2022 15.32
+8
Ko bi vsaj prebral članek preden komentiraš....
poper00
28. 03. 2022 18.40
+6
Če komentiraš je v redu ,da prebereš kaj več kot naslov
Grozaje
28. 03. 2022 19.25
-8
Prebral, prebral. Vprašanje ostaja isto. Je že konec vojne? Ali pa je boks bolj pomemben od branjenja domovine?
rcarlos
29. 03. 2022 08.10
-7
Smo prebrali... Torej bi mogo na hitr tri otroke naštepat če bi hotu iz države?... Ker recimo jaz in verjamem da veliko isto mislečih bi raje šlo ali branilo samo svojo familijo, ne pa države zarad id**tskih politikov 😉... Glede na to da se bo ded odpravil iz Ukrajine samo za dvoboj, torej lahk v teh treh mescih zradirajo državo, pol pa pride pomagat haha 😀... Bučke za sprance 😉
poper00
30. 03. 2022 19.24
ukrajinčev agent Egis Klimas, ki je pojasnil, da lahko kljub omenjemu odloku, Ukrajino zapustijo očetje treh ali več otrok. Ukrajinski šampion, sicer rojen v mestu Simferopol na polotoku Krim, ki ga že od leta 2014 okupira Rusija, ima z ženo Katerino ravno tri otroke, zato je lahko brez težav zapustil državo.
poper00
30. 03. 2022 19.25
rockon
28. 03. 2022 14.37
-4
Ali gre v tem primeru za dezerterstvo?
fedr?k
28. 03. 2022 16.24
+7
Preberi članek in boš zvedel ali gre za dezerterstvo ali ne?